28 belediyeye kayyum atamasının ardından yapmış olduğu açıklama ile terörist belediyelere kalkan olmaya kalkışan ABD Büyükelçisi John Bass’in Artvin’de dikkatleri çeken üç kritik ziyaret gerçekleştirmiş olduğu ortaya çıkmıştı. Bass’in HES’ler üzerine yaptığı ziyaretler ile bölge halkını provoke etmeye hazırlandığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD Büyükelçisi John Bass’in son günlerde sergilemiş olduğu tutuma ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Soylu, Bass’in 15 Temmuz’u anlayamamış olduğunu ifade etti. “Karşısındaki milletin kodlarını anlayamamaya biraz cehalet de denebilir” tanımlamasını yapan Bakan Soylu, durumu talihsizlik olarak değerlendirdi.

“Türkiye’nin ortak dilini anlamakta zorlanıyor”
Bakan Soylu’nun Sabah’ta yer alan açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Yabancılar Türkiye’nin ortak dilini anlamakta zorlanıyor. Bizim milletimiz misafirperver bir millettir. Yabancılara karşı da kadirşinastır. Maalesef ABD Büyükelçisi 15 Temmuz’u anlayamamış.

Neyi ifade ettiğini ve milletin bunu nasıl değerlendirdiğini kavrayamamış. Ya da anlamış ama tersine anlamış. Bir büyük ülke Büyükelçisi için bu bir talihsizliktir. Tabii karşısındaki milletin kodlarını anlayamamaya biraz cehalet de denebilir.”