En son aldığımız bilgiler çerçevesinde dün akşamki menfur saldırıda şehadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. Bunların 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7'si sivil vatandaşımız, birinin ise kimliği henüz tespit edilemedi"

- "Hastanelerde 136 müşahede altında vatandaşımız var, 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta... 155 toplam hastanelerde şu anda tedavi gören, bu olayla karşı karşıya kalmış, sağlıkları için dua ettiğimiz vatandaşlarımız var"

- "Arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler çerçevesinde fail olarak PKK'yı işaret ediyor. Olayın nasıl planlandığı, ne zaman planlandığı konusunda ve nasıl yürütüldüğü konusundaki çerçeve arkadaşlarımızda var ancak hem soruşturmanın yürütülmesi hem de operasyonun devamı açısından, bu konuda çok fazla değerlendirmede bulunmayacağız"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "En son aldığımız bilgiler çerçevesinde dün akşamki menfur saldırıda şehadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. Bunların 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7'si sivil vatandaşımız, birinin ise kimliği henüz tespit edilemedi." dedi.

Soylu, saldırıda şehit olan polis memurları için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde düzenlenen cenaze törenine katıldı.
Basın mensuplarına açıklama yapan Soylu, yeni bilgileri kamuoyuyla paylaşmak için burada olduklarını belirterek, 5 şehit polis için cenaze töreni düzenlendiğini söyledi.
Bakan Soylu, şunları kaydetti: 

"En son aldığımız bilgiler çerçevesinde dün akşamki menfur saldırıda şehadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. Bunların 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7'si sivil vatandaşımız, birinin ise kimliği henüz tespit edilemedi. Hastanelerde 136 müşahede altında vatandaşımız var, 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta.. 155 toplam hastanelerde şu anda tedavi gören, bu olayla karşı karşıya kalmış, sağlıkları için dua ettiğimiz vatandaşlarımız var."

- 13 kişi gözaltında
Şu ana kadar 13 kişinin gözaltına alındığını aktaran Soylu, "Sabah Başbakan Yardımcımız da basınla bir vesileyle paylaştı. Arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler çerçevesinde fail olarak PKK'yı işaret ediyor. Olayın nasıl planlandığı, ne zaman planlandığı konusunda ve nasıl yürütüldüğü konusundaki çerçeve arkadaşlarımızda var ancak hem soruşturmanın yürütülmesi hem de operasyonun devamı açısından, bu konuda çok fazla değerlendirmede bulunmayacağız." diye konuştu.

Soylu, tekrar millete başsağlığı dileyerek, "Bu menfur ve alçak saldırılar muhakkak bizleri derinden yaralamaktadır. Ailelere ve milletimize acı vermekte ve ateş düşürmektedir ancak bizim sorumluluğumuz kenetlenmek, birlik ve beraberlik içeresinde olmak ve aynı zamanda karşı karşıya kaldığımız bu alçaklığı, bu coğrafyada bir daha yüze çıkamayacak şekilde bertaraf etmektir. Bu alçak saldırılar bizi yıldırmıyor. Tam tersi millet olarak kenetliyor ve bu konudaki yapmamız gerekenleri bir daha tek tek tembih ediyor. Tekrar milletimizin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, şehitlerin yakınlarına ve millete de sabır diledi.
Bir soru üzerine Soylu, PKK, DEAŞ ve FETÖ'nün hedef alanı olarak Türkiye'yi kullandığına işaret ederek, bu konuda güvenlik kuvvetleri dahil olmak üzere herkesin, 24 saat bu konuda tedbir almak, vatandaşın huzur ve güveni için çalışmak, gelen istihbaratları en üst seviyede değerlendirip milletin ve ülkenin bundan olumsuz etkilenmemesi sağlamak için çaba sarf ettiğini vurguladı.
Soylu, "Bu konuda elbetteki gerek DEAŞ, gerek PKK gerekse FETÖ'nün özellikle içinde bulunduğumuz süreç zarfında Türkiye'nin bu huzurunu ve istikametini bozmak için yoğun bir çabası var. Buna ait istihbarat her gün değerlendirilmekte ve her gün buna ait onlarca, yüzlerce tedbir alınmaktadır. Bu gördükleriniz bu tedbirlerin bir parçasıdır. Şu anda bu konuda verebileceğim bilgi bu kadar." değerlendirmesinde bulundu.

- "Sağlık çalışanlarımız üstün gayret gösterdi"
Sağlık Bakanı Recep Akdağ da olayın başından beri gerek yaralıların olay mahallinden alınıp hastanelere nakli, gerekse hastanelerdeki tedavi konusunda üstün gayret gösteren sağlık camiasının tümüne teşekkür etti.
Akdağ, sağlık camiasının üzerine düşeni mükemmel bir biçimde yaptığının altını çizerek, "Bakanımızın da ifade ettiğini tekrarlayabilirim. Hastanelerimizde 155 yaralımız var, bunların 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta. Zaman zaman ameliyattan çıkan yoğun bakıma geçen, yoğun bakımdan ya da servislerden ameliyata alınan kardeşlerimiz var." diye konuştu.
Bakan Akdağ, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına ve millete sabır dileyerek sözlerini tamamladı.