Bakan Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek için Kızılay Meydanı'nı dolduran vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'nin bugüne kadar darbelerden çok çektiğini dile getiren Soylu, halkın artık demokrasiyi hedef alan hiçbir girişime fırsat vermediğini vurguladı. Darbecilere karşı milletin canı pahasına büyük bir direnişle Türkiye'yi son anda uçurumun kenarından alarak, örnek bir başarıya imza attığını ifade eden Soylu, darbenin başarılı olması halinde telafisi mümkün olmayan gelişmelerin yaşanacağını kaydetti.

Darbe teşebbüsünde bulunanların Anadolu insanını yeterince tanımadığını belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Bu darbe başarılı olsaydı, 100 yıllık bir acı ile kavurulacaktık. Bu medeniyetin insanları, hiçbir şeyi hesap etmeden tankların önüne siper etti kendini. 'Bize hürriyet lazım, bize zillet lazım değil' diyen bu güzel insanlar, ezan, bayrak ve özgürlükten başka bir şey istemediklerini haykırdılar. Yemin ederim ki o darbeciler, Anadolu insanını yeterince tanımıyorlardı. Bilselerdi böyle bir işe kalkışmazlardı."

Cuntacıların hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğuna dikkati çeken Soylu, "Darbecilerin hedefi belliydi elbette. Ülkemizin ve milletimizin istikbali söz konusuydu ama onların asıl hedefi Cumhurbaşkanımızı almaktı. Sonra da millete tasallut edeceklerdi. Gafiller, sizin bir hesabınız varsa Allah'ın da bir hesabı var. Vatan bizim adımız ve karakterimizdir. Ne yapacağımızı biliyoruz. Sizler de ne yapacağınızı biliyorsunuz. Tezgahları bozulana kadar devam edeceğiz." diye konuştu.

Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat gelene kadar alanları terk etmeyeceklerini söyledi.