61SAAT HABER SERVİSİ

Darbe girişimi akşamından itibaren Trabzon ve diğer illere telekonfrans ile bağlanan Bakan Soylu, bu akşam ilk olarak Rize ardından ise Trabzon Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'yu Trabzon Meydan Parkında binlerce vatandaşa seslendi.

Soylu'nun açıklamalarından satırbaşları;

'TÜRK ASKERİ GİYSİSİ İLE PLANLAR YAPIYORLAR'

Soylu "Kendi üzerlerine giymiş olduğu şerefli Türk askerinin giysisi ile planlar yapıyorlar.Gecenin bir karanlığında milletimize pusu kuruyorlardı.Uçaklar uçmaya başladı. Köprü işgal edildiği andan itibaren herkes sanki yüreğine cesaret doldurmuş herkes. Yeniden istiklal harbini ay yıldızın dalgalanmasını isteyen aziz milletimiz sanki defalarca tekrarlarcasına demokrasine hürriyetine özgürlüğüne saldıranlara topyekün birlikte cevap verirken biz o anı yaşarken Allah şahittir ki. Öyle kendimize bizi getirdiki. 

TRABZON'DA ORTAYA KOYDUĞUNUZ MÜCADELE DERS OLMUŞTUR

Atasıyla komsusuyla beraber sevgili çocuklar 81 vilayette olduğu gibi Trabzon’da ortaya koyduğunuz bu mücadele Türkiye’nin hürriyetini ve özgürlüğünü engellemeye çalışanlara karşı büyük bir ders olmuşturOnlar dedilerki F-16 lar tanklar helikopterle ateş açarsak sokağa çıkarmayız onlar bu milleti tanımıyorlar. Bu asil milleti tanımıyorlar.Onlar tankların önüne yatacak silahların önüne atlayacak.. Tanklara karşı yatan bu aziz insanları tanımadılar.Allah şahittir.Türkiye’nin her yerinden haber aldığımız dakikalarda  Başbakanlığa gittik polis arkadaşlarımıza dedim ki..

'BURASI NAMUSUMDUR'

Arabadan indim cesaretle kuvvetle burası namusumuzdur.Ölmeden terk etmek yok milet bize namusunu teslim etti. TBBMM Başkanı İsmail Kahraman tecrübeli ama cengaver hadi İsmail abi hep berbaer meclisie gidiyorz kararı aldığımızda bu millet bize şerefli bir şekilde ölmeyi nasip ediyorsa ecdadımıza bırakbileceğimiz en iyi mirastır. İlk günden beri söylediğim bir cümle var. Allah milletimizden razı olsun Bir an geri atmadınız. Dimdik ayakta durdunuz. Yıllarca bu meydanlarda cumhurbaşkanımıza dik dur eğilme dediniz. Merka etme dediniz eğilmiyoruz bu milletin geleceği ile sizinleyiz. Tüm siyasi partilere stklara teşekkür ediyoruz. Bu ülkenin geleceğini taşıyan herkese minnettaraız. Trabzon Meydanından on binlerce insan ülkesine ve Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkıyor. Bu bütün dünyaya demokrasi dersidir. Seçtiğin insanda geleceğine nasıl çıkılır yarınına geçmişine bırakıtın mirasına sahip çıkılır sandıktan çıkana nasıl çıkılır 15 yıldır gelinen noktaya sahip çıkılır bunun dersidir.

'MENDERES'İ HATIRLIYORUM'

Bu aziz millet işte yeniden bir yüzyıllık zillet yaşamamak için sevgilisini kendisi canından çok sevdiğini sahip çıkabilmek için Menderes’i iyi hatırlıyorum Cumhurbaşkanımız ile mitinge gittik sayın cumhurbaşkanımız konuşurken huyumdur hep önde olur milletin arasında ona söylenenleri dikkatle dinlerim. Bir amca kolumdan tuttu evlat seni tanıyorum. Biz 70 yaşlarında çıraktık menderesi elimizden aldılar sesimizi çıkaramadık biz kalfaydık Özal’ı aldılar kurtaramadık. Biz bugün ustayız bu adamı vermeyiz. 75 Yasındaki aziz amca bu aziz milletin gönlüne tercüman oldu. Yıllardır siyaset yapıyorum milletin hizmetinde olmaya çalışıyorum. Koşarak özgürlüğüne hürriyetine koşarak millet olma şuuruna nasıl sahip çıkacak.

'MİLLET OLMAK'

Millet olmak Aynı toprakta yaşamak aynı kültürden gelmekte değildir, Millet olmak Çanakkale’yi her yıl 18 Mart’ta yaşamak demektir. Millet olmak anne babamızın elini öpmek Ezan, sala okunduğunda özgürlüğümüzde şükretmektir. Millet olmak Suriyeliler orda ıstırap çekerken neyin varsa azığının yarınısını paylaşmak demektir. Millet olmak Myenmarı filistini hissetmek demektir. Sade ve sadece bunlar değildir.

'BİZİM NEYİMİZE'

Bir tarih yazıyorsunuz. Onlar bu millete çok kızdılar. Haklılar aslında size kızmaklar bizim neyimize Sizin neyinize milli gelirde 3’den 10 bine çıktık. Bütün dünya yokluk çekerken bir taraftan Marmaray ile bir taraftan bölünmüş yollar ile hastanelerle bunu millet yaptı.

Bizim neyimize ki Dünya kıt kıt adımlar atarken sen Osmangazi köprüsünü gözüne batırarak yaptın. Bizim neyimize 3. Boğaz Köprüsü, Avrasya,  Körfez geçişi, Çanakkale boğazı, 3. Havalimanı gibi projelerimizin her biri ile tehdit oluşturduk. Onlar talimat verecekti biz yerine getirecektik değil mi?

Ekonomik kriz çıkacak zenginliğimizi alacaktılar değil mi?

Sesimizi çıkarmayacaktık değil mi?

Siz bozdunuz oyunuz ile bozdunuz sadakatiniz ile bozdunuz. İradeniz kararlığınız ile bozdunuz. Her yıl bir oyun bir tezgâh ortaya koydular. Sandınız ki millete yediririz millet ters çevirdi size yedirdi. Tam 15 Temmuz’dan bu yana bir namus nöbeti tutuyorsunuz bütün dünyaya ders veriyorsunuz.

'OYUNCAK BECEREMEDİ'

Nasıl olsa Mısır’ı dize getirdik Suriye ve Irak’ı karıştırdık. Şimdi sıra Türkiye’de dediniz. Ama gafiller eline aldığınız oyuncak bu işi beceremedi. Oyuncak sapık bir anlayış ile beraber bütün etrafında toplandığı sapkın anlayış ile bu milletin kanına girdi.

"BENDEN ŞEHADETİMİ KISKANIYORSUN"

O gece Ankara’nın bir orası bir burasında dolanırken İzmir milletvekilimiz ile beraber arabanın arkasında oturuyoruz. Bana dedi ki sayın bakan çok vakit var Ne olursun sen TRT’ye gelme, oraya gelme, buraya gelme, helikopterler uçaklar geziyor sokakta olmayın. Dönmüşüm “benden şehadetimi kıskanıyorsun” demişim. Kendi aklımla söylediğim ile söylediğime inanmıyorum. Şu çok net bunu onlar anlayamadılar.

EN AĞIR ŞEKİLDE BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Hiç endişe etme buradan bütün dünyaya şurada gecenin bu saatinde demokrasi nöbetinde bulunan kişilere sesleniyorum dünyanın en ağır bedelini ödeteceğiz. Hiç endişe etmeyin bu milletin kahramanlıkları yapacaklarımızda bir şekil ortaya koymaktadır.

Dershanelerinden okullarına hastanelerine bütün terör yuvalarına her şeye bu milletin malı olarak tekrar devletimize kazandırdık. Dünyanın en büyük 10 devletinden biri olacağız. Herkese teşekkür ediyorum. Trabzon size minnettarım. İlk gün söyledim bugün de söyleyeceğim çoluğuma çocuğuma bırakacağım miras 12 gündür yaşadığım Trabzon mebusluğudur. Allah sizden razı olsun.

"ERDOĞAN'IN SELAMINI GETİRDİM"
Cumhurbaşkanımız bugüne kadar sizi mahcup etmedi siz de onu yanlış bırakmadınız. Şimdi size bir şe söylüyor Trabzon ‘ben size çekilmenizi söyleyinceye kadar meydan da durmanızı istiyorum’ Bize verdiği vekaletle o bize emanet ettikleri ile beraber Trabzon sesin her yerden duyulsun . Ey Trabzon kardeşliğiniz türkü olsun çığırsın bunu.. Yiğit bir adamı milletin sevgilisi Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim sizlere.. Allah bizi size mahcup etmesin. İlk gün ilk dakika gelen telefonlarla ne olursun dik durun biz burada kaleyi teslim etmeyeceğiz diyenler bize cesaret güç verdimiz yol çizdiniz o cesaretle buradayız. O gün bize yüklediklerinizle Allah milletimizden razı olsun.

"İÇİM GİTTİ"

Demokrasi Nöbetleri boyunca sizlerle beraber olan Vekillerimizin sizle beraber olduğu fotoğraflar gördüm içim gitti.  15 gündür ayrıyım zaruret olarak görün. Bizi bağışlayın bilin ki can bu bedende oldukça Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı ne size veririz ne demokrasiden vazgeçeriz ne özgürlükten ne Ay yıldızlı bayraktan nede Allah-u Ekber diyen ezanımızdan vazgeçeriz.

Allah sizin sevginizden biz yoksun bırakmasın binlerce defa müteşekkiriz.