Ulaştırma, Denizcilik ve Havacılık Bakanı Binali Yıldırım, inşaatı devam eden Türkiye'nin denize dolgu tek havaalanı Ordu-Giresun Havaalanı'nda incelemelerde bulundu. İnşaatın söz verilen tarihte bitmesi için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Bakan Yıldırım, "Tüm çabamız İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in uçak biletinin yanmaması için, yoksa cepten ödeyeceğiz." dedi.

Sis nedeni ile Trabzon yerine Samsun'a uçakla, oradan da karayolu ile Ordu'ya gelen Bakan Yıldırım, Ordu-Giresun Havaalanı'nın bu tür durumlarda Trabzon'un yedeği, Ordu için de Trabzon'un yedek havaalanı, birbirini tamamlayan havaalanları olacağını söyledi.

Havaalanının ismi ile ilgili soruya ise Yıldırım, "Havaalanı bitsin de iş isme kalsın." diyerek şunları söyledi: "Eskiden hayal bile edilemeyen işleri artık küçük işler olarak görüyoruz. Artık Kanalistanbul'u yapıyoruz, havaalanları yapıyoruz. Memleketimizde son on yıldır sağlanan güven ve istikrarın sonucu bütün bu işler oluyor."

Daha sonra inşaat sahasını gezen Ulaştırma, Denizcilik ve Havacılık Bakanı Binali Yıldırım, taş kamyonunu kullandı, denize taş boşalttı. İncelemelerinin ardından Trabzon'a hareket etti.