61SAAT HABER SERVİSİ - Referandum çalışmaları kapsamında Trabzon’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çaykara İlçesinde halkla buluştu. Bakan Soylu’yu ilçe girişinde vatandaşlar atlarla karşıladı. Çaykara Binicilik Kulubüne ait üzerlerinde evet yazılı broşürler bulunan birlikler ilçe meydanına kadar Bakan Soylu’nun otobüsüne eskortluk etti.  Büyük ilgi gören karşılama sırasında Bakan Soylu’da otobüsten inerek vatandaşlarla selamlaştı. 
Bakan Soylu’ya Çaykara ziyaretinde AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Başkanı Haydar Revi, Çaykara İlçe Belediye Başkanı Hanefi Tok, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu eşlik etti. 

İlçe Belediye Başkanı Hanefi Tok, “16 Nisan akamı Çaykara’dan yüzde 85 oy oranı ile Türkiye’de ses getirmek istiyoru” diyerek kısa bir konuşma yaptı. 

MHP İlçe Başkanı İbrahim Toker ise, “İçişleri Bakanımız ilçemize gelerek bize onur verdiler. 16 Nisan’dan sonra Türkiye artık yoluna devam edecektir” dedi. 

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, “Çok önemli bir sürecin arifesindeyiz. Bundan sonra ülkemizi 5 yıllık iktidarla güçlü hale getirmek, çift başlılıktan kurtararak bu ülkenin geleceği daha güçlü hazırlanmasına vesile kılacak inşallah 16 Nisan’da ki tercihimiz tüm ülkemize hayırlar getirsin inşallah. Burada yaptığımız toplantıyı ayrıca önemsiyoruz. Bu aziz memleketin dualarının sadece buralara değil ülkemize, mazlum coğrafyalara etki edecek sonuçlar doğuracağına inanıyoruz” diye konuştu. 

“Çaykara seninle gurur duyuyor” tezahüratları ile mikrofonu alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise özetle şu ifadeleri kullandı: 

Çok badirelerden geçti bu millet. Darbe yaptılar, ekonomik kriz yaptılar, siyasal istikrarsızlık çıkardılar, korku tünellerinin içine koymaya çalıştılar. Yarınlara yönelik anlayışı sakatlamaya çalıştılar. Bu ülkede faizlerle hep bizi terbiye etmeye çalıştılar. Rızkımızı kazandıklarımızı, bu ülkede faize göndermek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Kendi iktidarlarını ne kadar olursa olsun, millet hangi oyu verirse versin, “Siz iktidar olabilirsiniz ancak muktedir biz oluruz” diyerek bu millete hep tepeden baktılar. 

61 anayasası oluşturdular, özgürlükçü diye bize yutturdular. “Siz kimsiniz ki bu ülkeyi yöneteceksiniz” dediler. Gün geldi kasketli, başörtülü, şalvarlı dediler. Kıyafetler üzerinden insanlarımızı ayırmaya çalıştılar. İşte 16 Nisan nedir biliyor musunuz? Bu ülkeyi millet yönetecek millet.. 

Güya bizi terörle, anarşiyle, enflasyonla, bizi darbelerle terbiye edecekler. Bizi terbiye etmeye çalışanlar yıllarca bu ülkenin iliğini, kemiğini kanını her şeyini sömürdüler. 16 Nisan’dan sonra bu millet artık kısık adımlar atmayacak. Büyük adımlar atmayacak. Büyük adımların yolunu açıyor. Önüne engel koymaya çalışanlara karşı, “Biz Anadolu Coğrafyasının insanlarıyız” diyecek… 
16 Nisan’da vereceğimiz karar, patron bu ülkenin başına tezgah kurmaya çalışanlar değil patron millettir, millettir… 

SAFİTÜRK’ÜN KATLİNİ PLANLAYAN YAKALANDI… 

Esas bu sabah birisini yakaladık. Şerefsiz kravat giymiş, takım elbise giymiş. Viran şehir patlamasının planını yapan, Muhammet Fatih Safitürk’ün katlini planlayanı bu sabah böyle alındı. Şimdi size şunu söyleyeyim. Ne yaptılar, birileri daha sevindi. İşte bunlar maşalar.. Kandil’den it gibi havlayanlar varya it gibi havlayanlar, buradan Çaykara’dan söylüyoruz. Kandil’den it gibi havlamanıza da müsaade etmeyeceğiz. 
Birisi çıktı dedi ki, “TC’yi tükürüğümüzle boğarız” gereğini yaptık mı? Şimdi nerede? Kodeste kodeste.. Bu ülkenin birliğine, bayrağına, selametine lafını bilmeden ölçüsünü koyarsan bu millette gereğini yapar… Oradan milletimizi tehdit ederek aldıkları oylardan sonra musluklardan kan akıttılar. Aldıkları oydan sonra “özerklik ilan edeceğiz” dediler. Hadi ufak cesaretiniz varsa bugün özerklik ilan edin de alalım boyunuzun posunuzun ölçüsünü. Merak etmeyin Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bütün bakan arkadaşlarımız top yekûn terörle mücadele içinde” diye konuştu.