Dün akşam saatlerinde Çanakkale Boğazı'nda denize açılan balıkçıların ağlarına camgöz cinsi köpek balığı takıldı. Ağları yırtan ve güçlükle yakalanan köpek balığı, tarihi Kayhan Çarşısı'ndaki Bedir balıkçısında sergileniyor. Filmlerde herkesin tüylerini ürperten köpek balığını Bursa sokaklarında gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

2 metre 70 santimetre uzunluğunda ve 10 yaşında olduğu tahmin edilen vahşi köpek balığını yakından gören vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. İş yerinin önündeki demir askıya asılan köpekbalığı 2 gün boyunca vatandaşlara sergilenecek. Pazartesi günü ise vatandaşlara satışa sunulacak.
Balığın Çanakkale'de yakalandığını belirten iş yeri sahibi Deniz Ünlütürk, “Balık Çanakkale tarafında yakalandı.

Kayhan çarşısında sergileniyor. Müşterilerimize bazen böyle balıkları getiriyoruz. Köpekbalığının şiş ve kavurması güzel oluyor. Balığı cumartesi ve pazar sergileyeceğiz. Pazartesi vatandaşlara satışa sunacağız. Zaman zaman böyle balıklar getiriyoruz. Halkımıza değişik lezzetler yedirmek istiyoruz” dedi.

Balığın yolunu şaşırıp ağlara takıldığını ifade eden Ünlütürk, “Çanakkale açıklarında yakalanıyor. Balık yakalanırken ağlara zarar vermiş. Bugün itibariyle balık bize geldi. Müşterilerimizi bekliyoruz. Vatandaşlar balığa yoğun ilgi gösteriyor. Hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. Balık denizde oluğu kadar tehlikeli değil. Suyun içinde olduğu için gelip sokulabilirsiniz. Ama denizin içinde tavsiye etmiyoruz” şeklinde konuştu.