* Naci Bey (Ağbal), Maliye'nin başında... Hazine'nin başında, Türkiye'nin parasını ona emanet ettik ve Naci Ağbal Bayburtlu... Türkiye'nin parasını Bayburtlu'ya emanet ettik. 

* Türkiye'nin birçok vilayetini yeni başten inşa ettik. Sadece Bayburt'a 3 milyar lira yatırım yaptık. Devam eden projelerin maliyeti ise 1 milyar lira... Bayburt'a üniversite kazandırdık, bir tane hastane yaptık, bir tanesini de şimdi yapıyoruz. Bayburt'un içme suyu sorununu çözdük. Tarım ve hayvancılığa 188 milyon lira destek verdik. 4,5 milyon fidan diktik. 54 bin dönüm araziyi sulamaya açtık. Barajlar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bugün Bayburt ve ilçeleri için 8 yeni barajın da temelini atıyoruz. 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ    

* 2002 yılında Bayburt'ta bölünmüş yol yoktu. Bugün 75 kilometre bölünmüş yolu var. Tünellerle Bayburt'u Trabzon'a yaklaştırdık, şimdi de Erzurum'a yaklaştırıyoruz. Gümüşhane karayolları da devam ediyor. 35 milyon lira harcayarak doğal taş üretim merkezini tamamladık. Bayburt civarında 65 taş ocağının taşları bu merkezde işlenecek. Organize Sanayi Bölgesi'nin tüm altyapısı da gelecek gelecek yıl bitmiş olacak. Her şey Bayburt için, her şey Türkiye için, her şey Türk insanı için...
* Bütün çalışmalarımız sizi mutlu ve bahtiyar etmek içindir. Bugün 275 milyon değerindeki yeni tesislerin Bayburt'a ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Göletler, atık su tesisleri, taşkın önleme, dere ıslahları, yeni orman yolları, 7 adet futbol sahası, 15 Temmuz Şehitler Parkı, Eğitim Fakültesi ve öğrenci yurtlarının açılışını yapacağız... Kapalı spor salonu, baraj ve göletler, bazı kamu binalarının temel atma töreni yapıyoruz. 

* Gelecek yıl havalmanının temelini atacağız. Salyazı Havalimanı ile Gümüşhane ile Bayburt'un ortak bir havalimanı olacak. 
 * Artık anayasa değişikliği ile millet iradesi ekonomide, siyasette, hukukta, kesintisizi güçlü bir şekilde tecelli edecek. Türkiye bütün bu yüklerini üzerinden atıp kendinden emin bir şekilde yoluna devam edecek. Geçmişte ağır bedel ödeten bu sistematik sorunların çözümü için gereken adımları da atacağız. Artık Türkiye'nin geleceği aydınlansın diyoruz. 
* Bu yola çıkarken bizim güvencemiz sizlersiniz. Bize inanmaya, bizimle birlikte yürümeye var mısınız?

"MAHKEMEYE ÇAĞRILINCA KUZU KUZU GİDİP İFADE VERECEKSİN"
* Bu ülkenin yıllardır hizmetsiz bıraktıkları şehirlerine yatırım için gönderilen paraları  teröre aktardılar, devletin araçları ile hendekler açtılar. Mahkeme soruşturmaya, ifadeye çağırınca meydan okuyup 'gelmeyiz' dediler. Bu ülkenin her vatandaşı mahkeme çağrınca gidip ifade veriyor. Siz niye gitmiyorsunuz? Siz büyükbabanın evlatları mısınız? 

* Türkiye hukuk devleti ve hukuk önünde herkes eşit, kimsenin geçiş hakkı yok. Çağrılınca kuzu kuzu gidip ifade vereceksin. Yoksa olanlardan sonra şikayet etmeyeceksin. Kanun neyse o herkes için yapılır.  Sen ifade vermiyorsan mahkemenin dosyayı kapatacak hali yok. Gider ifadeni verirsin, beraat edersin ya da cezanı çekersin. Ak Parti iktidardayken kapatma davası açtılar. Biz 'Mahkemeyi tanımıyoruz' mu dedik. Gittik hakkımızı aradık, savunmamızı yaptık. Sonunda mahkeme de kararını verdi ve bizi haklı buldu. Hukuk gereğini yapar. 

"MECLİS'E GİTMİYORUM DERSEN MİLLETE SAYGISIZLIK ETMİŞ OLURSUN"
* HDP'liler diyor ki Meclis'e gitmeyeceğiz. Zaten çok da geldikleri yok ya! Ara sıra geliyorlar. Millet vekilini seçip "git Meclis'e bizim işlerimizi takip et, ihtiyacımız olan kanunları çıkar " diyor. Siz milletten vekalet aldınız, şimdi bu vekaletin gereğini yapmayacaksınız. Tıpkı okulu kıran öğrenci gibi... Ben gitmiyorum dersen, millete saygısız etmiş olursunuz, siz milli iradeyi tanımazsanız, millet de sizi tanımaz. Onun için yol yakınken bu yanlıştan dönün. Gelin Meclis'e her şeyi söyleyin. Mesele konuşmak değil, fikrini ifade etmek değil. Mesele Meclis'i teröre kalkan olarak kullanmaktır. 
* Şehirlere hendek kazmak, dağdakiler para yetiştirmek değil, millete hizmet etmek gerekir. İşinizi düzgün yapmazsanız, yanlış yapan olarak hesabını sonuna kadar verirsiniz. Türkiye bir hukuk devleti... Milletin dişinden tırnağından artırdığı vergileri toplayıp, silah için gönderenler elbetteki bunun karşılığını görecekler. Başka bir çaresi yok bu işin.
* Şimdi günümüzde anayasa değişikliği var. Bu konuda da daha güçlü bir Türkiye için gereken değişiklikleri yapacağız.