Başbakan Davutoğlu, Kanal 7'de katıldığı bir programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Suriye sınırında yaşananlara değinen Davutoğlu, alınan tedbirlerin Türkiye Suriye'ye girecek şeklinde yorumlanmaması gerektiğini vurgulayarak "Güvenliğimizi tehlikeye atacak bir durumda ise yarını beklemeyiz" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ MACERAYA SOKMAYIZ"
Davutoğlu, Türkiye'nin sınır ötesi bir operasyonda bulunacağı yönündeki haberlere ilişkin "Biz Türkiye'yi maceraya sokacak bir adım atmayız. Gerektiğinde sınır boylarımızda Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek her türlü yapılanmaya karşı gereken tedbirin alınması konusunda da direktif verildi. Burada kastedilen öncelikle IŞİD terör örgütüdür, Suriye rejiminin bazı Türkiye'yi rahatsız edecek faaliyetleridir ve eğer Türkiye'yi tehdit edecek niteliğe dönüşürse veya bu tür faaliyetler içine girerse PYD ve ilgili bütün yapılar... Terör örgütlerinin her türlüsüne ve Türkiye'ye mülteci akınına sebebiyet verecek her türlü gelişmeye karşı, her türlü senaryoyla ilgili olarak hazırlıklarımızı sürdürdük" dedi.

"YARINI BEKLEMEYİZ..."
Türkiye'nin tek taraflı olarak bir müdahale içine girmeyeceğini belirten Davutoğlu, "Bizim Suriye'deki Kürtlerle bir sorunumuz yok. Kendi sınırlarımızı korumak için gerekli tedbirleri aldık. Ek olarak sınırımız dışında oluşabilecek bir durum için gerekli tedbirlerin alınması için direktifler verildi. Türkiye'nin yarın, kısa bir dönem içinde Suriye'ye gireceği gibi bir beklenti içine kimse girmemelidir. Eğer Türkiye'ye dönük bir güvenlik saldırısı veya Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden bir durum olursa yarını da beklemeyiz bir dakika sonra da bütün tedbirlerimiz hazırdır. Ama Türkiye'nin böyle bir güvenlik riski oluşturacak durumu yoksa da herhangi bir şekilde tek taraflı bir müdahaleyi yakın zamanda yapacağı gibi bir beklenti oluşturmak doğru değil. Bu konuda oldu bittiye izin vermeyiz, maceraya hiçbir şekilde sürüklenmeyiz. Bu konuda halkımız huzurlu olsun" dedi.