43 günlük miting programına Erzurum'da start veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "7 Haziran'da destan yazmaya, altıda altı yapmaya var mısın? En az yüzde 75 demeye var mısın Erzurum? Ne güzel tercih etmişiz, Bismillah'ı Erzurum'da yaparak ne güzel etmişiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

"SELAM OLSUN.."
Yar şehri, Kar şehri Erzurum'a selam olsun. Memleketimizin kale şehri Erzurum'a selam olsun. Tüm şehrimize ve ilçelerimize, Erzurum'un her bir köşesine selam olsun. Erzurum'dan 81 ilimize, Balkanlara, Orta Asya'ya Ortadoğu'ya selam olsun.

Bugün özel bir günde Erzurum'dayız. Sizinle hasbihal etmeye geldik. Önce Bismillah diyoruz. Miting için ilk adımı Erzurum'da attık. Bir mahşeri kalabalıkla bizleri karşıladınız. Erzurum'a teşekkür ediyoruz. Bismillah ile hayırlar feth olsun şerler def olsun diyoruz.

Allah vatanımızı, milletimizi ve demokrasimizi korusun. Bu hafta için üç hayrı birlikte yaşadık. Üç aylara girdik. TBMM'nin kuruluş yıldönümünü idrak ettik. Bugün biz buradaysak izzetimizle buradaysak bunu Erzurum Kongremize borçluyuz. Allah bu topraklardan tekbirleri eksik etmesin. Al bayrağı eksik etmesin.

"7 HAZİRAN'DA DESTAN YAZMAYA VAR MISIN?"
Bir gece yarısı trenlere bindirilip Sibirya'ya sürülenlerin hesabını versin. Srebrenitsa katliamının hesabını versinler. Biz tarihimizle yüzleşiriz, arşivlerimizi açarız. Baş veririz, baş eğmeyiz. Erzurum mazlumlara sahip çıkmaya var mısın? Balkanlara, Ortadoğu'ya Ortaasya'ya Afrika'ya sahip çıkmaya var mısın?

7 Haziran'da destan yazmaya, 6'da altı yapmaya var mısın? En az yüzde 75 demeye var mısın Erzurum? Ne güzel tercih etmişiz, Bismillah'ı Erzurum'da yaparak ne güzel etmişiz.

"KILIÇDAROĞLU ERZURUMLU SANA OY VERMEZ"
Kılıçdaroğlu Erzurum'a geldiğinde bize oy vermezler, buralarla gelmedik demiş. Tabi Erzurumlu bize oy vermez demiş evet nihayet anlamış Erzurum'lu sana oy vermez.

Nene Hatunlar onuruyla başörtüsüyle Meclis'e girdi mi? Hani milliyetçilik yapanlar da geliyor buraya değil mi? Sizin iktidarınızda tankları başka ülkelere tamir ettiriyordunuz, Kendi tankını yapamayan bir ülke müktedir olabilir mi?"