Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen "Teröre Karşı Sivil İnisiyatif" programına katıldı. Davutoğlu, burada bir konuşma yaptı.

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLADILAR
Davutoğlu'nun konuşmasının sonunda söylediği "Gerektiğinde sizler ve bizler bu vatan için, gelecek için evlatlarımızı da kendimizi de feda etmeye hazırız. Bu fedakarlığı da dünya alem bilmelidir." sözleri salondakiler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Terörle mücadele için toplum omuz omuza vermeli. Kamu düzeni, güvenlik ve özgürlük bir arada olmalı. Bu toplantı teröre karşı verdiğimiz mücadelenin en önemli ayağıdır. Sizlerin burada olmanız terörle mücadelede önemli gelişmedir.

KCK ATEŞKESİ 11 TEMMUZ'DA BİTİRDİ
9 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini verdi. 11 Temmuz'da KCK ateşkesi bitirdiğini açıkladı.

"BARIŞ GÜVERCİNLİĞİNE SOYUNANLAR BUNLARI GÖRMELİ"

22 Temmuz'da Bakanlar Kurulu'nda değerlendirdik. O sırada Şanlıurfa'da polislerimizin uykularında şehit edildiği haberlerini aldık. Şimdi barış güvercinliğine soyunanlar bunları görmeliler.

PKK ve IŞİD birbirine karşı görünebilir. İkisinin hedefi Türkiye. Vatandaşlarımız Türkiye'ye karşı oynanan oyunu görmeli.

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK
Çözüm süreci istismar edilerek polislerimiz şehit edilecekse biz böyle bir çatışmasızlığı kabul edemeyiz. Silahlar bırakılana ve IŞİD terörü Türkiye'ye tehdit olmaktan çıkana kadar bu operasyonlar devam edecektir.

MASKELİ VANDALLAR
İstanbul, Ankara ve İzmir sokakları bir daha yüzlerini maskelerle kapatan vandalların gösteri alanı olmayacaktır. Bu vatan için kendimizi feda etmeye hazırız.


Başbakan Davutoğlu'nun TOBB konuşması ayakta... paylaşan: canli61saat