AK Parti tüzüğündeki üç dönem yasağı nedeniyle Başbakan Erdoğan başta olmak üzere partinin birçok yöneticisi milletvekili olamayacak. Alınan bilgilere göre Erdoğan'a bu yasağın kaldırılması ya da yumuşatılması için talepte bulunuldu. Ancak Erdoğan, bu teklifleri reddetti. Uygulama ilçelerde başladı. AK Parti tüzüğünde bulunan üç dönem yasağı nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlar ve genel başkan yardımcıları ile milletvekilleri siyaseti bırakmak zorunda kalacak.

ERDOĞAN TALEBE GEÇİT VERMEDİ

Bugün'ün haberine göre bu yasağın kaldırılmasına yönelik taleplere Başbakan Erdoğan'ın geçit vermediği öğrenildi. AK Parti tüzüğünde parti yöneticileri ile milletvekilleri ve belediye başkanları için üç dönemden fazla seçilme yasağı bulunuyor. Bu yasak AK Parti ilçe kongrelerinde uygulanmaya başlandı. Üç dönemdir ilçe başkanlığı veya ilçe yönetim kurulu üyeliği yapan isimler yeniden aday gösterilmedi.

ÖNEMLİ İSİMLERİ ETKİLEYECEK

Tüzükteki yasak nedeniyle Erdoğan başta olmak üzere bakanlar ve parti yöneticileri bir daha dönemi milletvekili olamayacak. Bu isimler arasında Erdoğan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bakanlardan Bülent Arınç, Ali Babacan,Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Faruk Çelik, Mehdi Eker, Sadullah Ergin, Egemen Bağış, Hayati Yazıcı, Taner Yıldız, Nihat Ergün ve Binali Yıldırım da bulunuyor. AK Parti yöneticilerinden Hüseyin Çelik, Haluk İpek, Bülent Gedikli, Salih Kapusuz ve grup yöneticilerinden Nurettin Canikli ve Mustafa Elitaş da milletvekili olamayacak. Alınan bilgilere göre Başbakan Erdoğan'a '3 dönem yasağının' kaldırılması ya da yumuşatılması için talepte bulunuldu. Ancak Erdoğan, bu konuda geri adım atmayacaklarını vurgulayarak tüm teklifleri reddetti.