Kahramanmaraş'tan arayan engelli bir vatandaşla konuşan Başbakan Yıldırım, Şubat ayında bin 500 engelli öğretmen ataması yapılacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım telefonu açarak, "Ben Binali Yıldırım, buyurun kiminle görüşüyorum. Şaşırdın mı?" diye sordu. Engelli öğretmen adayı Fatih Tombul Başbakan'a atamalar konusunu sordu. Yıldırım, "Az kaldı şubat ayında bin 500 engelli öğretmen atayacağız" diye konuştu.

Ak Parti Genel Merkezi'nde Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı konuşmada Yıldırım, "Engelliler kendini ifade edemiyordu. AK Parti iktidarıyla beraber engellileri aşağılayan, kanunlardaki çürük, sakat, özürlü yapılarını çıkararak işe başladık. Engellilerin tamamını kapsayan kucaklayan yeni bir yasal düzenleme yaptık. Birçok hizmeti engellilerimizin topluma kazandırılması, iş hayatına kazandırılması, kabiliyetlerinin, uzmanlıklarının ortaya çıkarılması için çok köklü çalışmalar yaptık. Allah'a şükür bugün Türkiye genelinde 481 bin evde bakım hizmeti ayrıca kamuda da 150 bin engelli çalışıyor. Sadece kamuda özel sektörü saymıyorum. Özel sektörde de mecburiyet var. Belirli bir sayıyı aştıktan sonra bir miktarda engelli çalıştırmak gibi bir yükümlülük var" açıklamasında bulundu.

"HER ENGELLİ GRUBA AYRI AYRI YOĞUNLAŞACAĞIZ"

Sosyal devlet olmanın önemine dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım, "Sorunlarını sorunlarımız gibi çözümü için gayret göstermek. AK Parti bu farkındalığı daha parti kurulmadan kurulduğu günlerde ortaya koydu ve bu merkezi harekete geçirdi. Daha sonra bu anlayış devletin bütün kurumlarına bütün kademelerine yaygınlaştırıldı ve engellilerin her yerde hayatın içinde olması için gereken kararlar alındı, uygulamalara geçildi. Bununla yetinmeyeceğiz. Çalışmalarımızı daha da arttırarak devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimizin tek kalem 'engelli' diye ayrımını da bırakacağız. Her engelli gruba ayrı ayrı yoğunlaşacağız. Kimisi zihinsel, kimisi fiziksel, kimisi otizm, görme engelli, işitme engelli bütün bu engel türlerinin ayrı ayrı ele alınması ve buna göre çözümler üretilmesi yönünde de bir yandan partimiz ilgili birimleri, bir yandan da hükümetimiz bütün sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ne çözüm gerekiyorsa, ne proje gerekiyorsa bütün bunları hayata geçirmenin gayretini göstereceğiz.

Bizim teşkilatımızda da engelli, engelsiz ayrımı yok. Birbirimizle kaynaşmayı, birbirimizle kucaklaşmayı, birbirimizi sevmeyi gerektiren şeyler. Biz engelli engelsiz, yaşlı genç kadın erkek birlikte Türkiyeyiz. Biriz beraberiz birlikte Türkiyeyiz. Bundan da gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.