Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan son bombardımanların PKK'nın hareket kabiliyetini minimuma indirdiğini belirterek, "Kırsaldaki nokta operasyonlar kötü arazi şartlarında oluşan Kandilcikler'i ortadan kaldırıyor. Öcalan'la bağlantısı kesilen örgüt ne yapacağını şaşırdı' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, terör örgütü PKK için artık at oynatacağı güvenli alan olmadığını açıkladı. Akdoğan, "Terörle mücadelede yeni bir döneme mi girildi?" yorumlarını Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda değerlendirdi:

'Tuzağa düşmüyoruz'

"Bugün terörle mücadelede geçmişte başarılamayanlar başarılıyor, daha etkili, daha fazla halk desteği olan bir mücadele ortaya konuyor. Önceki hükümetler döneminde yapılan yanlışlar ise tekrarlanmıyor. Devlet, örgütün kurduğu tuzaklara düşmeden kendi oyun planını devrede tutmaya çalışıyor.

'İmralı bağlantısı kesildi'

Bombardımanlar örgütün hareket kabiliyetini minimuma indiriyor, kırsaldaki nokta operasyonlar kötü arazi şartlarında oluşan "Kandilcikler"i ortadan kaldırıyor, şehirdeki milislere yönelik müdahaleler toplumsal provokasyonlara set çekiyor. PKK'nın büyük umutlar bağladığı Devrimci Halk Savaşı stratejisi tamamen boşa çıkarıldı. PKK, terörü tırmandırarak çektiği kanlı restin altında kaldı. İmralı'dan yeni talimatlar alamayan örgüt, aylardır perspektifsiz ve pusulasız kaldığından başıbozukluk içinde. PKK, son dönemde terörü tırmandırarak yanlış bir hesap yaptı. Terör ve şiddet üzerine hesap yapanlar her zaman kaybetmiştir, bundan sonra da kaybedecektir."

Tam koordinasyon

"Güvenlik birimleri arasındaki koordinasyon, eşgüdüm ve güvenin son dönemde artması, terörle mücadeledeki başarı yüzdesini de yükseltiyor. Hükümet, halkı kazanacak politikalara hız vererek ve yeni anayasa bağlamında daha kapsamlı demokratik çözüm arayışlarını koruyarak etkili bir güvenlik konsepti uyguluyor. Genelkurmay Başkanı bölgeyi tanıyor, mücadele konusunda yüksek bir hassasiyet ve kararlılık sergiliyor. Emniyet teşkilatı geçmişe kıyasla daha büyük bir performans ortaya koyuyor. MİT ve istihbarat kurumlarının doğrudan operasyona dönüşecek bilgi temininde daha etkili oldukları anlaşılıyor. Elde edilen bilgilerin başarılı operasyonlara dönüşme yüzdesinde artış olduğunu görüyoruz. ABD, AB ve bölge ülkeleri Türkiye'nin haklılığı konusunda daha açık bir tavır takınıyor ve teröre karşı işbirliği daha somut boyutlara ulaşıyor."

KCK'yı savunuyorlar

Akdoğan, "Devam etmekte olan KCK operasyonlarını bazı çevreler 'siyasi operasyon' olarak niteliyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Bu yorumlar haksız ve mesnetsizdir. Demirtaş ve Karayılan bu yönde benzer açıklamalar yaparak KCK'yı savunuyorlar, hükümeti eleştiriyorlar. Devam eden operasyonlar hukuk çerçevesinde kolluk güçleri tarafından yapılmakta, yargının denetiminde süreçler işlemektedir. Bunu siyasi müdahale gibi takdim etmeye çalışmak sadece hezeyandır."