Pkk'nın Kandil'deki elebaşı Murat Karayılan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Silah bırakılması halinde Pkk'lıların başka ülkeye gedebileceği' açıklamasına yanıt verirken, gündemlerinde silah bırakmanın bulunmadığını aksine daha çok silahlanmak istediklerini söyledi.

Karayılan, "Ama Türkiye 'Silahları bırakılam sorunu sorunu diyalog ile çözelim' derse, bizde 'hay hay' deriz ve böyle bir çözüme var olduğumuzu belirtiriz" dedi.

Kürt sitelerinde yer alan habere göre, Pkk yöneticisi Murat Karayılan Pkk ile ilgili açıklama yaparken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Pkk'lıların silah bırakmaları halinde başka ülkelere gidebilecekleri' yönündeki açıklamalarına yanıt verdi.

"BİZ NİYE SİLAH BIRAKALIM"

Karayılan, silah bırakmanın gündemlerinde olmadığını, tam aksine gündemlerinde daha fazla silahlanmak olduğunu belirterek, "Bugün Ortadoğu çok karışık, biz niye silah bırakalım. Biz ne için silah aldık, bugün niye bırakalım. Bugün Suriye Kürtleri önceden yaşananları tahmin etmeyip, silahlanmayıp savunma gücünü kurmasaydı perişan olurlardı. Böyle bir durumda biz niye silah bırakalım" diye konuştu.

Silah bırakma şartlarını da açıklayan Murat Karayılan, "Bugün Türkiye dese ki, 'Bugüne kadar Kürtlere baskı yaptık, zulum yaptık. Gelin silahları bırakalım sorunu diyalog ile çözelim' derse, biz de 'hay hay' deriz ve böyle bir çözüme var olduğumuzu belirtiriz" dedi.

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan D-8 toplantısının ardından İslamabad'dan dönerken televizyonların Ankara temsilcilerinin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırmıştı.

Başbakan Erdoğan, açlık grevlerinin sona ermesinde Öcalan'ın da rolünün olduğu ve muhtemel bir ateşkes için devreye gireceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine, "Silahların susturulması çözüm değil, silahın bırakılması lazım. Silah teröristin elinde duruyorsa bu çözüm değildir. Vakti saati geldiğinde silahlar yeniden patlayabilir. Biz farklı ülkelere gidebiliriz derlerse olabilir. Örgütün önemli bir kısmı kandil ve mahmurda bulunuyor. Bunlar farklı ülkelere gitmek isterse gidebilir" dedi.