Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri, kuzeydoğu bölgesinde yer alan Başika ve Naweran cephelerinde sabahın erken saatlerinde DEAŞ'ın elinde tuttuğu kasabaya doğru ilerlemeye başladı. Kasabadan birkaç kilometre mesafedeki İmam Rıza köyünde Peşmerge güçleri ve DEAŞ militanları arasında ağır çatışmalar yaşandı.

 

İRANLI KÜRTLER CEPHEDE 

Peşmerge Başika'nın büyük bir kısmının kontrolünü sağladığı bildirildi.Reuters'in haberine göre, bir ABD yetkilisi, Mesut Barzani'nin ABD Dışişleri Başkanı Ash Carter'den bilgi aldığını söyledi. Kadın ve erkek Peşmergeleriyle Naweran Cephesi'ne gelen İran'a muhalif Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yezdanpenah, Peşmergeler'e destek vermek için çatışmalara katıldıklarını söyledi.

Türk topçusu DEAŞ'I vurdu

Başika'daki kampta bulunan Türk topcusu, Peşmerge yetkililerinin isteği üzerine DEAŞ'e karşı atış desteği verdi. DEAŞ'a atış yapıldı. Başbakan Yıldırım "Peşmerge güçleri Bizim Başika Üssü'ndeki askerlerimizden yardım istedil Biz de oradaki topçularla, tanklarla destek veriyoruz" dedi.