Türkiye ile Gürcistan arasında kimlikle geçişlerin başlamasıyla Batum’daki kumarhanelerde Türk müşteriler yoğunluk gösteremeye başladı. Hızla artan yoğunluk son günlerde zirve yaptı ve Doğu Karadeniz Türklerinin kumarhanelerde bir haftada bıraktığı para 7 milyon doları buldu.

BAYRAK BATUM’A GİTTİ
Bu olayın ortaya çıkması üzerine Batum'a giden İlkhaber Rize Temsilcisi Mustafa Bayrak, bu kente giderek kumarhaneleri yerinde inceledi ve izlenimlerini yazdı:
İşte Bayrak’In notları: Kumarhaneler Türklerle dolup taşıyor. Akşam olunca dükkanını kapatan esnaf soluğu Batum’da alıyor. Bütün gün kazandığını kumarhanede birkaç dakikada kaybediyor.

DURUM OLDUKÇA VAHİM
Gürcistan’da görüştüğüm Türk esnaflar, Doğu Karadeniz’den gelip Batum’da kumar oynayan pek çok Türk’ün tüm paralarını kumarda kaybettiğini ve geri dönebilmek için kendilerinden borç para isteyen Türkler olduğunu söyledi. Öğrendiğime göre kumarhanelerde rehin kalan Türkler oluyor

KİMLİKLE GEÇİŞ OLMADI
Gürcistan’a pasaportla geçişin bedeli 15 TL, kimlikle geçiş ise sadece 1 TL. Sınıra en yakın Kemalpaşa beldesindeki esnaflar akşam olunca hemen Batum’a geçip kumara başlıyor. Sonraki gün ise kumarda ne kadar para kaybettiklerini birbirlerine anlatıp duruyorlar.