Chrome'da bazı Microsoft sayfalarını açamıyorsanız, bu sorunu yaşayan tek kişi değilsiniz. Bazı kullanıcılar, Microsoft'un resmi web sayfalarını Google'ın web tarayıcısında açmaya çalıştıklarında "Bu siteye erişilemiyor (( bağlantıyı beklenmedik biçimde sonlandırdı)" mesajını aldıklarını söylüyorlar.

Hata ekranında bağlantınızı kontrol etmeniz ve firewall ayarlarını gözden geçirmeniz isteniyor, ancak bunlar sorunu çözmüyor. Teknoloji yazarı Paul Thurott'un keşfettiği çözüm ise işe yarıyor gibi görünüyor. Ayarlar > Gelişmiş ayarları göster > Gizlilik > İçerik ayarları > Tüm çerezler ve site verileri > Tümünü Kaldır yolunu izleyerek cookie'leri temizlediğinizde Microsoft sayfaları açılmaya başlıyor. Ancak bu yöntemin siteler için kaydettiğiniz parolaları ve diğer verileri sileceğini unutmayın.

Sorunun ne kadar yaygın olduğu bilinmiyor ancak Thurott'un iddiasına göre "çok sayıda kullanıcı" bu sorundan dolayı Microsoft sayfalarını açamıyor. Yalnızca Chrome'da yaşanan sorun, Edge'i etkilemiyor. Tüm Microsoft sayfalarının Microsoft Edge'de açıldığı söyleniyor.

Sorunla ilgili Microsoft veya Google'dan şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Sorunun nedeni, Chrome'un veya Microsoft'un sitelerinin kodlarında yapılan küçük bir değişiklik olabilir.