Çelebi yazılı açıklamasında Dağlıca’daki terörist saldırısını kınadı, Şehit Askerlere Allah'tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Çelebi, yaralı güvenlik görevlilerine şifa dileğinde bulundu.

Güvenlik görevlilerinin hemen hemen her gün dağlarda ki çatışmalarda şehit olduklarına işaret eden Genel Başkan Çelebi, “PKK’nın siyasi kanadı” dediği BDP’nin “sözde demokrasi ve insan hakları” adına TBMM’de hala tutulmasının, büyük bir gaflet olduğunu iddia etti. Çelebi, “Bölücü terör örgütü PKK’nın adına hala ısrarla ‘Kürt sorunu’ tasmasını takma çabasında olan ‘bakar-kör’ siyasilerin var. PKK mecliste bulunurken, güvenlik görevlilerimizin dağlarda ki çatışmalarda şehit olması devlet mantığı adına büyük bir çelişkidir. Bu büyük bir gaflettir. Bu ağır gaflet uykusunda bulunanda ne yazık ki TBMM’dir. TBMM, Devletin ve Milletin Milli menfaatlerini ile huzurunu temin etmekle yükümlüdür. Milletvekili yeminlerine hiçbir şekilde sadık kalmayan ve aksine ‘Vatana ihanet’ suçunu açık-açık işleyen bölücü terör örgütünün vekilleri olduklarını her fırsatta ifade eden BDP’lilerin, hala Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunmaları ve sürekli devlete-millete hakaret edip-meydan okumalarını görmezden gelmek ‘gaflet’ değil de nedir?” dedi.

Çelebi, “Yüce milletin meclisi bu derin gaflet uykusundan biran önce uyanmalı ve PKK’nın vekilliğini üstlenen BDP derhal yüce meclisten atılmalıdır. Bunun nasıl yapılacağı da bellidir. Dokunulmazlıkları derhal kaldırılarak, hukuken gereği yapılmalıdır. Vatandaş-Millet bunu istiyor” ifadesini kullandı.