BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, okullara yönelik saldırıları doğru bulmadıklarını, saldıranların karşısında olacaklarını söyledi.

Çelik, ''Ana dilde eğitim talebimizin her zaman arkasındayız. Ancak bu gerçekleşmiyor diye okullara saldırıda bulunulmasını doğru değil'' dedi.

BDP'Lİ BELEDİYLER YETMEZLİKLERE RAĞMEN ÖNEMLİ HİZMETLER VERİYOR

Çelik, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, BDP'li belediyelerin hizmet üretmediği yönünde eleştiride bulunduğunu anımsattı. Eleştirilere saygılı olduklarını, ancak Erdoğan'ın tavrı ve üslubunun rakibini rencide eden, karalayan bir boyuta ulaştığını savunan Çelik, bunun bir ''ötekileştirme politikası'' olduğunu ileri sürdü. Çelik, BDP'li belediyelerin, tüm yetmezliklere rağmen önemli hizmetler ürettiğini, bunun, halkın memnuniyetinden de anlaşıldığını ifade etti.

SALDIRILARIN KARŞISINDAYIZ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, son günlerde okullara yönelik saldırıları değerlendirirken, ana dilde eğitim taleplerinin her zaman arkasında olduklarını, ancak bu gerçekleşmiyor diye okullara saldırıda bulunulmasını doğru bulmadıklarını, saldıranların da karşısında olacaklarını vurguladı.

Seçilme yaşının 18'e çekilmesi düşüncesini değerlendiren Çelik, kendilerinin bu düşünceyi savunduklarını ve 10 gün önce Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda öneri olarak dile getirdiklerini söyledi.

Er ve erbaşların oy kullanmasına yönelik tartışmalara değinen Çelik, iktidarın oy kaygısıyla hareket ettiği, bölgedeki askerlere oy kullandırarak buradan başarı elde etmeye çalıştığını savundu.