Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 2 Eylül akşamı kent merkezindeki asker ve polis noktaları başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına düzenlenen terör saldırılarının ardından güvenlik güçleri tarafından Kato Dağı'nda büyük operasyon başlatılmıştı. Hava destekli başlatılan operasyonlarda çıkan çatışmalarda 7 teröristin ölü olarak ele geçirildiği haberlerinin duyulması üzerine dün öğleden sonra yüzlerce kişi, Kato Dağı'ndaki teröristlerin cenazelerini almak için Laleş Yaylası'na çıkmıştı. Bugün de Şırnak, Cizre, Silopi, İdil başta olmak üzere bölge belde ve köylerden aralarında BDP Şırnak İl Başkanı Baki Katar, bölge belediye başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi, Beytüşşebap'a doğru yola çıktı. İlçeye ulaşan grup, Kato Dağı'na çıkmak isterken güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Asker ve polislerden yapılan barikatlarda durdurulan BDP'lilere, 'Kato'ya çıkmanın yasak olduğu ve bunun için geçişlerine izin verilmeyeceği' söylendi. Asker ve polisin yolu zırhlı araçlarla kapatması ve yağan şiddetli yağmurun ardından BDP'liler, partinin Beytüşşebap ilçe binasına döndü. Grup burada bir basın açıklaması yaptı.
BDP Şırnak İl Başkanı Baki Katar tarafından yapılan açıklamada, “Botan bölge halkı başta olmak üzere bütün Kürt halkını yarın Beytüşşebap'a davet ediyoruz. Sivil Toplum Örgütlerinin ve milletvekillerin, bize destek vermelerini bekliyoruz" dedi.

Yarın sabah saat 9'da Beytüşşebap ilçe binası önünde toplanacaklarını dile getiren Katar, buradan Kato'ya çıkmaya çalışacaklarını vurgulayarak, “Cenazeleri almaya giden arkadaşlarımıza destek vermek için yarın Kato'ya doğru yola çıkacağız” şeklinde konuştu.