İlçenin SWOT analizinin hazırlanması amacıyla başlatılan proje kapsamında düzenlenen toplantıya, Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Zülkif Dilli, Oğuz Belde Belediye Başkanı Şakir Yenigün, Emniyet Müdürü Taner Ulutaş, Garnizon Komutanı Ali Özsağlam ile diğer ilgililer katıldı.
Toplantıda, Çalışma, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Verimlilik Şubesi yöneticileri tarafından bilgilendirme yapıldı.
Kaymakam Aktaş, Beşikdüzü'nün mevcut fotoğrafının çekilme ihtiyacının olduğunu belirterek, ''Bu çalışmayla, ilçenin karar alıcılarının, iş yapacak olanların, ilçe ile alakalı herhangi bir iş yapacakların, kendi işini kuracakların elinin altında bir referans bulabilecekleri kaynak elde edilecek. Demokratik, katılımcı ve çoğulcu bir anlayışın hayata geçirilmesi için bu projeyi hayat geçirdik'' dedi.
'Ben yaptım' anlayışını benimsemediklerini ifade eden Aktaş, ''Beşikdüzü olarak biz neye ağırlık verelim- Hangi konuda bu ilçeyi daha iyi tanıtırız ve bu tanıtımla ilçe nasıl ekonomik anlamda kazanır gibi konuları masaya yatırmış olduk. Analiz raporu geldikten sonra kaymakamlık tarafından daha sonra yayınlanacak'' diye konuştu.