Beşiktaş-Bursaspor maçının sona  ermesinden sonra taraftarın stattan dağıldığı saatlerda meydana gelen patlamanın bomba yüklü bir  araçla gerçekleştirilmiş olabileceği bildirildi.

Patlamanın çevik kuvvet otobüsüne yönelik gerçekleştirildiği belirtiliyor. Olayda yaralıların da olduğu belirtiliyor.

Patlama sesinin Anadolu Yakası'ndan da duyulduğu söyleniyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Beşiktaş'taki patlamalara  ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi  aldı. 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, İçişleri  Bakanı Soylu ve İstanbul Valisi Şahin ile görüştü.

Başbakan Yıldırım, Soylu ve Şahin'den patlamalara ilişkin bilgi aldı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: 20'YE YAKIN YARALI VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “20’ye yakın yaralımız var” dedi.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada İstanbul’da meydana gelen patlamayla ilgili, “Saldırının hedefi Çevik Kuvvet polisleri oldu. Bombalı bir araç olduğu değerlendiriliyor. 20’ye yakın yaralımız var. Şehit sayısı konusunda bilgimiz yok” şeklinde konuştu.   

BAKAN SOYLU, 'ŞEHİT KONUSUNDA ŞİMDİ AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIZ'

Ankara'dan İstanbul'a gelen İçişleri Bakan Soylu burada soruları yanıtladı.
Şehit konusunda açıklamada bulunmayan bakan Soylu,‘’Maçka Parkı’ndaki canlı bomba olarak değerlendiriyor ama teyide muhtaç bilgilerdir. Ama arkadaşlarımız olayın aydınlatılmasını sürdürüyorlar. Yaralılar Şişli Eftal başta olmak üzere yakın hastanelere sevkedildi. İlk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın hem geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tabi şehit konusunda şimdi değil biraz sonra valimizle bir değerlendirme yaptıktan sonra açıklama yapacağız’’

5 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi. 

Bursaspor Kulüp Menajeri Hüseyin Gedik: "Patlama takım otobüsümüz geçtikten yarım saat sonra olmuş"


Ayrıntılar geliyor...