Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye Camii'nin açılışını yaptı. Ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez dua etti. Aynı anda yaklaşık 3 bin kişinin ibadet edebileceği cami, Türk ve Osmanlı mimarlık tarihinin bir sentezi olarak nitelendiriliyor.

HALKA AÇIK OLACAK
Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde inşa edilen camide ilk cuma namazı bugün kılınacak. Külliye sınırlarında halka açık mekanlardan biri olan caminin oturum alanı 5 bin 177 metrekare. Caminin, her biri 2 şerefeli, 59.3 metre yüksekliğinde 4 minaresi bulunuyor.

AYNI ANDA 3 BİN KİŞİ İBADET EDECEK
Aynı anda yaklaşık 3 bin kişinin ibadet edebileceği cami, Türk ve Osmanlı mimarlık tarihinin bir sentezi olarak nitelendiriliyor. Camide engelliler için gerekli tüm düzenlemeler yapıldı.

HATLAR HÜSEYİN KUTLU'DAN
Camideki hat projeleri, hattat Hüseyin Kutlu tarafından gerçekleştirildi. Hat projelerinin, grafik ve tezyinatın tatbikatınıysa nakkaş Semih İrteş yaptı.

RİVA CAMİİ İMAMI ATANDI
Caminin imamı ise eski Beykoz Riva Camii İmamı Mehmet Bilir. Bilir, 2010 yılında Moskova’da, 2014’te Malezya’da düzenlenen Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında dünya ikincisi olmuştu.