Başbakan Binali Yıldırım Zonguldak'ta konuştu. Yıldırım, AK Parti olarak Anayasa Değişiklik teklifimizi yarından itibaren TBMM'ye sunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasında ön plana çıkanlar

Bugün toplam tutarı 700 milyonu aşan 72 tesisin de açılışını gerçekleştiriyoruz. Dün bütün Türkiye için teşvik ve tedbir paketlerini açıkladık bugün de Zonguldak'a müjdelerimizi getiriyoruz. İstihdamdan üretime, esnaftan kobiye birçok kesimi ilgilendiren kararlar aldık açıkladık. Böylece dünyada krizin bu şekilde devam ettiği bu dünyada firmalarımızın nakit ihtiyacı için 250 milyar liralık kredi oluşturduk. Faizsiz krediyi nakit olarak vereceğiz. 2017'de 600 bin vatandaşımıza İŞKUR marifetiyle iş sağlayacağız. Özel sektör asgari ücretten yararlanması için ilk üç aylık prim ödemelerini son 3 ayına erteledik.

ABDÜLHAMİT'İN HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Değerli kardeşlerim 14 yıldır Türkiye'nin kalkınması için refahı için seferberlik başlattık. 2. Abdulhamit'in hayali olan Filyos projesi sonunda hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor. Toplam maliyeti 538 milyon. Bu sadece liman kısmı. Onun arkasında 100 binlerce dönüm araziyi de endüstri bölgesi haline getiriyoruz. Zonguldak'a deniz ulaşımında Karadeniz'in bir yıldızı haline getirmiş olacağız.

Liman projesiyle beraber aynı anda başka yatırımlar da gelecek. Ne demek endüstri sanayi bölgesi? Burada fabrikalar yapılacak. Bir kısmı da orman arazisi olarak yeşilliği muhafaza ediyoruz. Bu endüstri bölgesinde tabii ki fabrikalar kurulacak. Üretim alanında en az 10 büyük fabrika kuracağız. 12 bin insanımıza iş sağlayacağız. Yılda 25 milyon ton yükleme boşaltma kapasitesine sahip olacak liman. Limana karayolu bağlantıları gerçekleştirilecek. Mithatpaşa-Aslankaya tünelleri de önümüzdeki sene hizmete girecek. 72 hizmet tesisini de bugün açıyoruz. Maden müzesinden bölünmüş yol birçok tesisi kazandırıyoruz. 500 kişilik yurt yapıyoruz. Hastaneler yaptık, resmi açılışını yapıyoruz.

Az önce sağlık bakanımızın ifade ettiği gibi Zonguldak'a 400 yataklı büyük hastane yapma kararı aldık. Başladık ama sıkıntılardan dolayı devam ettiremedik. Zonguldak'a yakışır 400 yataklı şehir hastanesini de yapmış olacağız. 14 yılda 7 milyar yatırım yaptık Zonguldak'ta. Bin 400 üzerinde derslik, 7 hastane, 2 bin 112 konut bitirdik, bin 600 konutun yapımı devam ediyor. Zonguldak'a 12 milyon fidan diktik. Çaycuma Havaalanı'nı elden geçirdik. Filyos Limanı açıldığında Çaycuma'ya daha çok sefer olacak.

16 projemiz var. Zonguldak Bartın arasına da bölünmüş yol yapıyoruz. Bütün çalışmalarımız tamamlandığında Bolu, Bartın, Karabük ve Düzce'ye konforlu şekilde seyahat edeceksiniz. Dış ticaretin gelişmesi kıyı şeridi olan bölgelere ayrı önem veriyoruz. Dış ticaret açısından Zonguldak'ın hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz. Denizciliğe çok büyük önem verdik. 35 Denizcilik Okulu sayısını 100'ün üzerine çıkardık. Deniz ticaret filomuz 19'dan 14'e yükseldi. Tersane sayımız 37'den 79'a çıktı.

Önümüzdeki seneden itibaren endüstri seferberliği yatırımına da başlıyoruz. Zonguldak kara elmasın merkezi demokrasinin merkezi Zonguldak başkomutanın emriyle meydanlara indi, sizin için ne yapsak azdır Allah sizden razı olsun.

FETÖ'YE GEREKEN DERSİ VERDİNİZ

 Alçak darbecilere FETÖ örgütüne gereken dersi veren sizsiniz. Bu aziz millet darbecilere darbe yaptı Ekonomiye de can suyu oldunuz. Doları dövizi bozdurarak ta Türk ekonomisine destek oluyorsunuz, var olun sağolun..

ANAYASA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ YARIN TBMM'DE

AK Parti olarak Anayasa Değişiklik teklifimizi yarından itibaren TBMM'ye sunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun

"Bu teklifle birlikte cumhurbaşkanlığı sistemi inşallah Türkiye'de koalisyonlar dönemini sona erdirecek, güçlü Meclis, güçlü icraat şeklinde, daha demokrasimizin güçleneceği, sorunların, vesayetlerin ortadan kalkacağı güzel günleri hep birlikte yaşayacağız."