Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki terörist saldırıda şehit sayısı 3 oldu. Dörtyol'un Kuzuculu Beldesi'nde meydana gelen terörist saldırıda bir binbaşı, bir üsteğmen ile bir teğmen şehit düştü. Kuzuculu Belediye Başkanı Bekir Toksoy, ilçeye 20 kilometre mesafedeki Amanos dağlarının iç kısmında operasyonda bulunan jandarma özel harekat askerlerine, PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı gerçekleştirildiğini belirtti. Başkan Toksoy, askerlerin roketli pusuya düşürülmesi sonucu bir binbaşı, bir üsteğmen ile bir teğmenin şehit olduğunu, iki askerin de yaralandığını belirtti. Yaralı askerlerden birinin durumunun ağır olduğunu bildiren Toksoy, "Yerleşim alanına 20 kilometre mesafede yaşanan bir terör hadisesi. PKK'nın çirkince bir eylemi.. Milletimizin başı sağ olsun." açıklamasında bulundu.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de Dörtyol'a giderek gelişmeleri takip ediyor.Aynı bölgede daha önce de PKK ile çatışmalarda çok sayıda asker ve sivil can vermiş, örgütün üst düzeyinden birçok terörist de ölü ele geçirilmişti.

4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Amanos Dağları yakınındaki beldede gece arama tarama faaliyeti yapan jandarma birliği, teröristlerle sıcak temas sağladı. Ormanlık alanda başlayan çatışmada 3 asker şehit oldu. PKK’lı 4 teröristin de ölü ele geçirildiği çatışmanın yaşandığı bölgede daha önce de terör örgütüyle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandığı öğrenildi.

HAKKARİ'DE ÇATIŞMA

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik bölgesinde çıkan çatışmada, 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Hakkari Valiliği, Derecik beldesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından yapılan saldırıda bir güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, birinin de yaralandığını açıkladı.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Şemdinli’nin Derecik bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen havan atışı sonucu bir güvenlik görevlisi şehit olmuş, bir güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Hain saldırı sonucu bölgede karadan ve havadan başlatılan operasyon devam ediyor” denildi.