Bitlis'te bölücü terör örgütüne yönelik devam eden “Şehit Uzman Jandarma Çavuş Ömer Doğan Operasyonu” kapsamında 2 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini, 1 teröristin de sağ olarak yakalandığını bildirdi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, toplamda 15 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği dile getirildi.

DRAGUNUOV KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ

 Operasyonda 2 M-16 piyade tüfeği, Dragunov keskin nişancı tüfeği,  biksi makineli tüfek, 8 kalaşnikof piyade tüfeği, RPG-7 roketatar, yedi el  bombası, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel doküman  ve yaşam malzemesi ele geçirildi. 

RUS YAPIMI TÜFEK...

Dragunov Türkiye'de bilinen adı ile Kanas, Rus yapımı, yarı otomatik, uzun menzilli Keskin nişancı tüfeği.
Evgeniy Fedorovich Dragunov tarafından 1985 - 1963 yılları arasında Sovyetler Birliği'nde yapılan Kanas, AK-47'nin 300 metre üzerindeki mesafelerde etkisiz olmasına alternatif olarak tasarlanmış ve üretilmiş bir tüfektir.
Kanas'ın diğer keskin nişancı tüfeklerine nazaran dir diğer artı özelliği ise keskin nişancı tüfeklerinin küçük olan şarjör kapasitesinden fazlasına sahip olmasıdır.7.62X54 mm R'lik mermi kullanılır.