Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden dün kalkan savaş uçakları bomba yüklü olarak Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı.

Diyarbakır'da BDP'nin dün düzenlediği olaylı eylem devam ederken 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'nci Ana Jet Üssü'nde de hareketli saatler yaşandı. Suriye'de yaşanan gelişmelerin yakından takip edildiği Hava Üssü'nde öğlen saatlerinden itibaren hareketlilik gözlendi.

4 UÇAK HAVALANDI

Saat 13.00 sıralarında Hava Üssü'nün hangarlarından çıkarılan 4 adet F-16 savaş uçağı kalkış için hazırlık yaptı. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından F-16 uçakları bomba yüklü olarak havalanıp Suriye sınırına yöneldi.

Türk savaş jetlerinin bombalı bir şekilde Suriye sınırında 2 saatlik keşif uçuşu yaptıkları öğrenildi. Savaş uçaklarının keşif uçuşunu sınırın Türkiye tarafında yaptıkları ve herhangi bir hava sahası ihlali yaşanmadığı belirtildi. Keşif uçuşunu başarıyla tamamlayan 181'nci Filo'ya bağlı savaş uçaklarının emniyetli bir şekilde üslerine geri döndükleri belirtildi.