TRABZON RİZE KATI ATIK BİRLİĞİ (TRAB-Rİ-KAB) Meclis Toplantısı, Trabzon Valiliği A Toplantı salonunda, Trabzon Valisi Recep Kızılcık Başkanlığında yapıldı. Kızılcık, açılış konuşmasında desteklerinden dolayı herkese teşekkür ederken, ardından ise bütçenin oylamasına geçildi. Buradan önce birliğin yapısı hakkında bilgiler verilirken ardından ise gelir ve giderleri ve faaliyetleri anlatıldı.

GELİR-GİDER DENGESİ
Birliğin giderlerinin gelirlerinden yaklaşık 900 bin TL’lik bir farkının bulunduğu ifade edilirken, toplamda ise 5 milyon 909 bin TL Emanete alınmış borcunun olduğu kaydedildi. Birliğin bütçesi ise oy birliği ile kabul edildi.

ENCÜMEN SEÇİMİ
Birlik Encümen seçimine geçildi. Önerilen  adaylar arasında Trabzon’un batısından bir aday bulunmaması üzerine Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun,  Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’ı önerdi. Yılmaz, son anda listeye dahil edilirken Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen arasında seçim yapıldı.
Gizli oylama ile yapılan seçimlerde 8 kişilik listeden Of Belediye Başkanı Murat Saral elenirken, 7 isim yeni bir seçim yapılana kadar Encümene seçildi. Seçim sırasında Trabzon Valisi Kızılcık, “Vatandaş sizi daha hızlı seçti” şeklinde espri yapması salonda gülüşmelere neden oldu.

BORCUNU ÖDEMEYEN BELEDİYELERİN ÇÖPLERİ TOPLANMAYACAK
Seçimlerin ardından belediyelerin birliğe olan borçları gündeme geldi. Burada birliğe borcu olan ancak hiç temasa geçmeyen belediyelere yaptırım uygulanacağı ifade edildi. Birlik adına yapılan konuşmada, “Temasa geçmeyen ne yapacağını bildirmeyen belediyelere yazı çıkarttık. Yarından itibaren çöp alımını durduracağız. Ödemedikleri para üzerinden faiz işlemine başlanacak” denildi.
Birlik adına yapılan açıklamanın ardından konuşan Trabzon Valisi Kızılcık, “Bu borç konusu hoş değil. Her zaman temcit plavı gibi önümüze geliyor” dedi.

TOPLAMDA 17 BELEDİYE HİÇ TEMASA GEÇMEDİ
Öte yandan Birlik ile borcu dolayısıyla hiç temasa geçmeyen belediye sayısının ise 17 olduğu ifade edildi. Belediye Başkanlarına dağıtılan tabloda ise bu belediyeler sırasıyla, “Gündoğdu Belediye, İyidere Belmediyesi, Akoluk Belediyesi, Akçaköy Belediyesi, Yeniay Belediyesi, Uzungöl Belediyesi, Çalköy Belediyesi, Doğanköy Belediyesi, Oylum Belediyesi, Güneyce Belediyesi, Kendirli Belediyesi, Yalıköy Belediyesi, Oğuz Belediyesi, Yeşilköy Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Atayurt Belediyesi ve Gürpınar Belediyesi”

Kaynak: 61saat.com