Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Eskişehir'in merkez Tepebaşı İlçesi'nde başlatılan sağlık taraması projesine kapsamında Avukat Şahap Demirer İlkokulu bahçesine kurulan Sağlık TIR'ını da ziyaret etti. Okul bahçesinde bekleyen öğrenciler yağmur altında aldı.

Bakan Çelik de kendi tuttuğu şemsiyenin altında konuşmasını yaptı. Çelik, "Sağlık taraması dolayısıyla bir tören gerçekleşiyor. Biz iktidar olarak, bildiğiniz gibi sağlıkla ilgili dev adımlar attık. Yani vatandaşın ilaca, sağlık kuruluşlarına erişimini son derece kolaylaştırdık. Bugün gerçekleştirilen proje ise sağlık hizmetini adeta eve götürmek gibi, kapıya getirmek gibi bir durum. En yakın yerden sağlık hizmeti almak için gerçekleştirilen bir projedir" dedi.

Bakan Çelik, konuşmasının ardından Sağlık TIR'ında tansiyonunu ölçtürdü. Çelik'in tansiyonu 11'e 6 çıktı. Çelik okuldan ayrılacağı sırada yanına gelen öğrenciler, "Bakanım bize hediye yok mu? Bari kağıt helva verseydiniz. Başbakan'a söyleyin bize tablet göndersin" dedi. Bakan Çelik daha sonra YHT ile Ankara'ya döndü.