Bu yıl ürettiği üst düzey akıllı telefonları ile dikkat çekmeyi başaran isimlerden Çinli üretici Oppo, dünyanın ilk 1920×1080 piksel çözünürlü ekranına sahip olan telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Çin medyasında yer alan haberde, Oppo şirketinin full HD ekran çözünürlüklü yeni telefonu Find 5'i Çin'de satışa sunmaya hazırlandığı bildirildi. Geçtiğimiz Haziran ayında Finder isimli dünyanın en ince akıllı telefonunu piyasaya süren Oppo firması, üç aylık sürenin ardından şimdi de dünyanın ilk 1080 piksellik akıllı telefonunu ürettiği belirtildi.

DOKUNMATİK EKRANI VAR
5 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan Find 5'in ekran piksel yoğunluğunun 441 ppi olarak hazırlandığı kaydedildi. Apple markasının yeni ürünü olan iPhone 5 üzerindeki ekranın piksel yoğunluğu ise sadece 326 ppi olduğuna dikkat çekildi.
Telefonun özelliklerinin tanıtıldığı haberde, 1.5 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemciye sahip olduğu vurgulanırken, ayrıca 2 GB RAM, 12 megapiksel kamera, Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 yer aldığı kaydedildi.

FİYATI AÇIKLANMADI
Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemli cihazın satış fiyatı ve satışa sunulacağı net tarihin ise henüz belli olmadığına yer verildi. Dünyanın en büyük üreticisi konumunda olan Çin, geçen yıl 990 milyon cep telefonu üretti. Bu rakam dünya ölçeğinde toplam cep telefonu üretiminin yüzde 69'unu oluşturdu.
Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'de, 929 milyon 840 bin cep telefonu abonesi bulunuyor. Ülkede 3G abone sayısının Temmuz ayının sonu itibariyle 87 milyon 200 bine ulaştı.