12 Eylül Davası'nın üçüncü gününde Kenan Evren soruları yanıtlamadan yatağında duruşma salonunu izledi. Evren'in kılını kıpırdatmadan dinlediği kişiler arasında öyle biri vardı ki yönelttiği sorularla duruşma salonundaki herkesin yüreğini yaktı.

O kişi 12 Eylül darbesinden sonra Evren'in idamına onay verdiği Erdoğan Yazgan 'ın kızkardeşi Sabire Yazgan Serin'di.

Serin'in soruları çok ağırdı ancak Evren'in bu sorular karşısında da kılı kıpırdamadı. İşte o sorular;

*Kendinizi abimlerin katili olarak hissediyor musunuz?

*İstanbul 'daki evimizin kapısı çalındı. Babama, 'Oğlunuz idam edildi, cesedi alacak mısınız?' dediler. Sizin de kızlarınız var. Böyle bir ölüm haberi almak ister miydiniz?

*İzmit'e giden babam, abimin son mektubunu almak istedi. Savcı oyaladı. Akşam üzeri 'Emir geldi, mektupları veremeyeceğiz' dediler. O emri veren siz miydiniz?

BİR DONLA TABUTA KONDU

*Abim yalnız donu üzerinde olduğu halde, cezaevinin battaniyesine sarılı olarak tabuta konuldu. Onlarca polis ve jandarma eşliğinde mezarlığa getirildi. Mezarlıkta bizler, zorla ve hileyle oradan uzaklaştırıldık. Abimin bedeni, o eski battaniyeye sarılı halde çukura atıldı. Abime karşı son görevlerimizi yerine getirmemizin engellenmesinde sizi suçlu bulmam doğru değil mi?

ASMAYALIM DA BESLEYELİM Mİ DEMİŞTİNİZ...
BİZ SİZİ 32 YILDIR BESLİYORUZ

*Bizim canlarımızı idam ederken, 'Asmayalım da, besleyelim mi?' demiştiniz. Biz 32 yıldır vergilerimizle sizi besliyoruz. Kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Yüreksiz olduğunuz için mi bu sorulara yanıt vermiyorsunuz?”