Almanya’nın Dortmund kentinde önceki sabah yanan evdeki üç Türk çocuğunun yangından önce bıçaklanarak öldürüldükleri kesinleşti. Dortmund Savcılığı kardeşlerden Zilan (12) ile Mustafa’nın (4) olay yerinde, Mehmet’in (10) de hastanede can verdiklerini açıkladı. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan baba Muharrem Tüfekçi’nin Bulgaristan asıllı sevgilisi Milka Doçeva (30) cinayetin bir numaralı şüphelisi olarak sorgulandı. Savcılık tutuklanmasını talep etti.

Baba o günü anlatıyor

Polisten alınan bilgiye göre Doçeva, saat 05.00 sıralarında odalarında uyuyan çocukları bıçaklayıp, evi ateşe verdikten sonra üstü başlı kanlar içinde dışarı çıkarak evin 300 metre uzağındaki bir kahvede bulunan Muharrem Tüfekçi’yle buluştu.

‘Bana saldırdılar’ dedi

Cinayet şüphelisi Milka Doçeva (30) ile yaklaşık 9 aydır birlikte olduğunu söyleyen Muharrem Tüfekçi olayla ilgili Hürriyet’e konuştu: “Önceki gece olaydan önce Milka ile aramızda herhangi bir tartışma yaşanmadı. Çocukları Türkiye’ye ailemin yanına göndermek istiyordum. Onların pasaport işlemini yapmak için dün zaten Essen Başkonsolosluğu’na gidecektim. Arabaya ihtiyacım vardı. Evimin yakınında bulunan dayım Ali Murat’ın birahanesine arabasını almak için sabah 04.45 civarında geldim.

Birahaneye arabayı almak için geldikten sonra Milka bana telefon etti ve gelip kahve içmek istediğini söyledi. Ben de gelmesini söyledim. Birahaneye geldi, eli yaralı idi. Bana kendisinin evimin yanında bulunan parkta saldırıya uğradığını söyledi. Ben de dayımın arabasına binerek bölgeye gittim ve gittiğimde evimin önünde polisleri gördüm. Ben polislere Milka’nın saldırıya uğradığını söyleyecektim. Polis oralı bile olmadı. O arada evime daha yaklaştığımda itfaiyeyi gördüm.”

İlk yangın da şüpheli

“Bunun üzerine eve girmek istedim. Polisler beni tuttu ve kelepçeyerek polis aracının içine attılar. 15 dakika sonra yaralı olan Mehmet’i çıkardılar. Aynı binanın dördüncü katında oturuyorduk. Burası da 29 Şubat’ta yandı. O zaman Milka ile ilgili bir kuşku da söz konusu olmamıştı. Çocukların
oyun oynarken yangına sebep olduklarını ve olay ile ilgili çocuklara psikolojik olarak baskı yapmamamız gerektiğini belirtmişti.”

Anne de Mustafa’yı kurtarırken düşmüştü

Vahşi bir şekilde öldürülen 3 kardeşin annesi de 3 yıl önce evlatları için ölmüştü. 2009 yılının yine bir Ağustos ayında 4’üncü katta oturdukları dairede temizlik yapan 28 yaşındaki Ayla Tüfekçi, rüzgârın etkisiyle aniden kapanan kapı nedeniyle balkonda kaldı. Paniğe kapılan anne, içeride yalnız kalan 1.5 yaşındaki oğlu Mustafa’ya ulaşmak için binanın 5’inci katından çamaşır ipiyle aşağı inmeye çalışırken ip koptu. 15 metre yükseklikten aşağıya düşüp öldü.