Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde BDP sempatizanlarının cezaevlerindeki açlık grevine destek için yaptıkları yürüyüş sırasında bölgedeki bir grup vatandaşın kendilerine tepki göstermesiyle geçen ay 4 gün süren olayların ardından, polis mahalleye bir kez daha operasyon düzenledi.

Merkez Yıldırım İlçesi Yavuzselim Mahallesi'nde 28 Ekim günü cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek vermek amacıyla Barış ve Demokrasi Partisi'nin düzenlediği yürüyüşe polis izin vermemişti. Bu sırada güvenlik güçlerine taş ve sopalarla saldıran partili grup esnafın da camlarını kırmıştı. Bunun üzerine vatandaşlar ve BDP'li grup arasında kavga çıkmış, olaylar dört gün sürmüştü. Yavuzselim ve Ulus Mahallerinde çok sayıda dükkan ve evin camı kırılırken iki araç kundaklanmış, evli ve bir çocuk babası kartonpiyer işçisi İlker Kaya (30), başına isabet eden kurşun ile ağır yaralanmıştı.

Olaylara karışan kişileri kamera görüntülerinden tespit eden polis ve jandarma çeşitli tarihlerde düzenledikleri operasyonlarda 29'u BDP'li toplam 42 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan BDP sempatizanı oldukları öne sürülen 5 kişi tutuklanırken, diğerleri ise savcılık ve mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu sabah yine operasyon için düğmeye basan polis BDP sempatizanı 9 kişiyi Ulus Mahallesi'ndeki evlerinde sabahın ilk ışıkları ile gözaltına aldı. Yakalanan bu kişiler arasında İlker Kaya'yı tabanca ile vurduğu tahmin edilen, ancak adı açıklanmayan bir kişinin bulunduğu öğrenildi. Polis, şüphelinin üzerinde ve evinde yapılan aramada olayda kullanılan silahın bulunamadığını açıkladı.