Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rossiya 24 televizyonuna verdiği röportajda Türk F-16'larının düşürdüğü Rus uçağının öldürülen pilotunun eşinden bizzat özür dilemeye hazır olduğunu belirtti.
Sputnik’te yer alan habere göre; Çavuşoğlu, Türkiye'nin öldürülen Rus pilot Oleg Peşkov'un eşine finansal yardım sağlamaya hazır olduğunu belirtti. Çavuşoğlu "Ölen pilotun ailesine maddi yardım sağlamak isteriz. (Rusya Dışişleri Bakanı Sergey) Lavrov'a, ölen pilotun eşinin kabul etmesi halinde kendisini ziyaret edip özür ve taziye dileklerimi ifade etmeye hazır olduğumu ilettim" ifadelerini kullandı.

"RUSYA İLE SORUNLARI ÜÇLÜ MEKANİZMAYLA KONUŞUYORUZ"

Çavuşoğlu, Rusya'yla, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın geleceğinin de dahil olduğu tartışmalı konuları, oluşturulan üçlü mekanizma aracılığıyla masaya yatırdıklarını söyledi.

Çavuşoğlu "Suriye'deki muhalifler (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad rejimi ile işbirliği yapmayacak, bunu istemiyorlar. Biz de Esad'ın dahil olduğu bir siyasal çözümün mümkün olduğuna inanmıyoruz. Fakat şu anda siyasal diyaloğa yeniden geri dönülmesi hakkında konuşuyoruz. Bunun için de savaşın sona ermesi gerekiyor. (Rusya'yla) Esad ya da başka konularda fikir ayrılıklarımız varsa bunlar konuşmak için özel olarak oluşturulmuş üçlü bir mekanizmamız da var. Bu mekanizma diplomatlar, askerler ve istihbarat servislerinden oluşuyor." dedi.