İl Genel Meclisi Üyesi Azmi Köroğlu ve eski Sağlık İl Müdürü Abdullah Uraloğlu ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Köroğlu, Bakan Şahin ile olan görüşmeleri hakkında bilgi vererek, “Düzköy’den bir heyet olarak sayın Bakanımızı Ünye’de ziyaret ettik. Kendisine ilçe olma talebimiz ile ilgili bir sonum yaptım ve dosya sunduk. Kendisi bize konu ile ilgili ve Büyükşehir yasa tasarısı ile ilgili mecliste çalışma yapıldığını bedelerin nüfusları ile ilgili çalışmaların da bu kapsamda olduğunu belirtti. İlçe olma talebimizle ilgileneceğini ancak şu aşamada her hangi bir şey yapamayacağını söyledi.
Bizde kendisine 26 Ağustos’ta yapacağımız Honefter Yayla Şenliklerine davet ettik. Kendisi de bize katılacağına dair yarım bir söz verdi” dedi.


DİĞER İLÇELERDEN NÜFUSUMUZ FAZLA
Köroğlu, “Tonya ilçe oldu Tonya’ya bağladılar. Sonra tekrar Akçaabat’a bağladıra. Sonra Düzköy İlçe oldu sonra oraya bağlandık. Düzköy bizim nüfusun 3’de 2. Yıllardır birilerinin yükünü çekmek zorunda kaldık. Birilerinin yükünü taşıdık. Şimdi kendi kendimizin yükünü çekmek istiyoruz. Şimdi Başbakan’dan Bakanımızdan Milletvekillerimizden yardım istiyoruz. Trabzon Belediyesi Büyükşehir olmasa idi fazla sıkıntımız yoktu. Kendi kendimize yetiyorduk. Ancak şimdi Büyükşehir olursak, inanıyorum ki bize kolay kolay yardım edemezler.
Daha güzel hizmet olacaksa olsun..
Bu konuda bize söylediği 3 bini düşen Belde Belediyeler dahi kapanacak. İlçe Belediyelerin 10 binin altına düşenler de kapanma durumu var. Daha belli değil. Ona göre size bakarız durumuna göre bir çalışma yaparız.
Bizim nüfusumuz 5 bin 300.. Şuanda nüfusumuz Trabzon’un 6 ilçesinden fazla. Düzköy’ün 3 bin 300 nüfusu var. Bizim 5 bin 300 nüfusumuz var. Köprübaşı, Şalpazarı, Düzköy, Dernekpazarı’ndan daha fazla”


KAYNAK: 61SAAT.COM