Törene Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Üniversite Genel Sekreteri Erkan Kılıç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdiye Şendir ile çok sayıda idari personel, akademisyen, öğrenci ve veli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Mekteb-İ Tıbbıye-İ Şahane’nin 1933 yılında kapatılmasından 83 yıl sonra aynı ruh ve aynı heyecanla önlük giyme töreni düzenlediklerini söyledi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin İslam coğrafyasına sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla 1903'te 2. Abdülhamid Han tarafından kurulan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahanenin devamı olduklarını vurgulayan Rektör Erdöl, “Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin açılışından yaklaşık 113 yıl sonra Tıbbiyelilerin önlük giyme törenine Rektör olarak katılmanın gurur ve heyecanını yaşıyorum. Atalarımızın mirası bu muhteşem külliyenin hem tarihi misyonuna uygun Tıbbiyeli yetiştirmesi hem de eski güzelliğine, ihtişamına kavuşturulması için gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimiz 83 yıl sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın destek ve teveccühleriyle küllerinden doğan bu üniversite de eğitim görmenin ömür boyu gururunu yaşayacaklar. Bu külliyeden mezun olacak öğrencilerimiz 2. Abdülhamid Han’ın aziz mirasına, henüz bıyığı terlemeden Çanakkale savaşına katılarak şehit olan Tıbbıyelilerin kutlu hatırasına,14 Mart 1919’da işgal kuvvetlerine direnerek Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yakan meslektaşlarımızın bağımsızlık ruhuna sonsuza kadar sahip çıkacaklardır ” dedi.

Fakültede 2016-2017 eğitim döneminde eğitime başlayan öğrencilerin yüksek sıralamayla fakülteye girdiklerini belirten Erdöl, bu fakülteden mezun olacak öğrencilerin hastalık bakan değil hastaya bakan hekim olarak yetişmeleri gerektiğini vurguladı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı da yaptığı konuşmada, 83 yıl aradan sonra Tıp Fakültesi’ne girmeye hak kazanan öğrencileri ve onları yetiştiren ailelerini kutladığını belirtti.

Konuşmaların ardından Rektör Erdöl, Said Mohamed Mohamud isimli Senegalli öğrenciye beyaz önlüğünü giydirdi.

Daha sonra öğrencilere alkışlar eşliğinde hocaları tarafından beyaz önlükleri giydirildi. Törenin sonunda Üniversite yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler fotoğraf çekimleriyle töreni noktaladı.