Cevdet Erdöl, FETÖ’cü ve hain çıkan başyaver Sürmeneli Ali Yazici’nin görevlendirilmesinde hiçbir dahli olmadığını açıkladı. Bu iddiada olanları yalancı, iftiracı ilan etti. Yaver ile ilgili olarak şu ilginç tespiti yaptı. “Yakın zamanda FETÖ’cü olduğu zaten anlaşılmıştı “ dedi.

15 Temmuz başarısız darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın en yakınındaki baş yaveri Sürmeneli Ali Yazıcı’nın Fetöcü ve hain çıkmasından sonda Trabzon özelinde bütün dikkatler Cevdet Erdöl’e çevrildi.

Uzun bir dönem Cumhurbaşkanının en yakınında doktor olarak görev alan ve şu anda Sağlık Bilimleri Üniversitesi rektörlüğü görevini yürüten Cevdet Erdöl’ün yaver seçiminde etkili olduğu ve Ali Yazıcı’ya Cumhurbaşkanına önerdiğine dair söylenti ve iddialar ortaya atıldı.
Bu söylenti ve iddiaları, Cevdet Erdöl’e sorduk.
Erdöl konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı.

YAVER SEÇİMİNİN BİR STATÜSÜ VAR
“Cumhurbaşkanının yaveri seçiminde bir statü kural var. Buna göre, Gelen Kurmay başkanlığı Cumhurbaşkanına üç isim önerir, Cumhurbaşkanı da bu üç isim arasından yaverini seçer. Yani, Cumhurbaşkanı ben ordu içinden şunu yaver alıyorum demez. Önerilen üç kişi arasından seçer..”

BENİM ÖNERİM VE DAHLİM OLMADI
“Ali Yazıcı’nın seçiminde benim dahlim olmadı. İfade ettiğim gibi.  Ama Sürmeneli olunca ben de kendi çapımda bir araştırma soruşturma yaptım. Bu yaverin Sürmene ile ilgili çok bağı yok. Yurt dışında büyümüş. İlk okulu Sürmene’de bitirmiş. Yani Sürmene ile ilgili bir detaya ulaşılamadı. Benim Yazıcı’yı ısrarla yaverliğe önerdiğim iddiası, iftiradır. Kul hakkı yemektir. Böyle bir iddiayı ortaya atanlarla bu dünyada da öteki dünyada da hesaplaşırım.”


SON BİR YILDA ANLAŞILMIŞTI
“Ali Yazıcı’nın son bir yıl içinde Fetö’cü terör örgütüne mensup olacağına dair imareler bilgiler de bilinmiş alınmıştı. Ben de bilgiler ışığında Cumhurbaşkanımıza gerekli bilgileri aktardım. O günden bu yana da yaver aktif görev yapmıyordu..”

SÜRMENELİ OLUNCA BÖYLE BİR BAĞ KURULDU
“Yaver Sürmeneli olunca, benimde Sürmeneli olmam nedeni ile bu atamada böyle bir bağ kuruldu. Oysa, bu tür atamalarda böyle bir bağ kurulmaz, hiç kurulmaz. Trabzon’da ve  genelde hemen bu atama gerçekleşince benim kefil olduğum yorumu Sürmeneli bağı ile kurulda. Bu da yanlış, doğru değil. Hakkımda dedikodu ve iftira yayanları Allaha havale ediyorum. Ben reis ile sonuna kadar yol arkadaşlığına devam ediyorum..”