Meclis Başkanlığı seçiminde MHP’nin geçersiz oy kullanması, tartışmaları da beraberinde getirdi. Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre; CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, çarpıcı bir iddia ortaya attı.

4. TURDA GRUBU SERBEST BIRAKACAĞIZ
İddiaya göre, oylamadan bir gün önce MHP’den önemli bir isim, Baykal’ın yakın çevresini telefonla arayıp “Bizim grup yarın toplanıyor. 3’üncü tur sonrası MHP adayı 4’üncü tura kalmazsa, grubu serbest bırakacağız” dedi.

GEÇERSİZ OY KULLANACAKLARINI SÖYLEDİ
Bunun üzerine Baykal ve ekibi, heyecanla MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin parti grup toplantısında yapacağı açıklamayı beklemeye başladı. Grupta Bahçeli’nin bağlayıcı bir açıklamada bulunmaması Baykal’ı umutlandırdı. Ancak grup toplantısı sonrası Bahçeli’nin, adaylarının 4’üncü tura kalmaması durumunda MHP’li vekillerin geçersiz oy kullanacağını açıklamasıyla Baykal ve ekibi yıkıldı.

MHP, CHP'Yİ DESTEKLEYECEĞİNİ SÖYLEDİ
Baykal’a yakınlığıyla bilinen CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, MHP’nin oylamadan bir gün önce zımnen Baykal’ı destekleyeceğini CHP Grup Başkanvekilleri kanalıyla ilettiğini belirterek, “Ancak ne olduysa daha sonra bahane aramaya başladılar” dedi.

"MİLLET ASIL PAZARLIĞI YAPANLARI GÖRMÜŞ OLDU"
MHP’nin Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesini bahane etmesini de eleştiren Baydar, “Bu sonuç Baykal-Erdoğan görüşmesinde Meclis Başkanlığı seçiminin hiç konuşulmadığını kanıtlamış oldu. Millet asıl pazarlığı kimlerin yaptığını da görmüş oldu” ifadesini kullandı.

BAYKAL: HERKES KİMİN NE YAPTIĞINI GÖRDÜ
Son turda Meclis Başkanlığı yarışını kaybeden CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın, yakın çevresine MHP’nin tavrını eleştirerek “Türkiye’de iktidarın vesayetinden kurtulmuş bir Meclis olabilirdi. Meclis Başkanlığı seçimi bu yüzden katılımcı demokrasiyi hayata geçirmenin bir fırsatı olabilirdi. Ben tam tarafsız olarak Meclis’i yönetmeye talip olmuştum. Ancak MHP’nin tutumu bunu engelledi. MHP siyaseten CHP’nin güçlenmesini istemedi, o yüzden bana oy vermedi. Oylama herkesin gözü önünde gerçekleşti. Manzara nettir. Herkes kimin ne yaptığını gördü” dediği öğrenildi.