Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, 34. Olağan İl Kongresi’ni bugün Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştiriyor. Kongrede, başka aday çıkmazsa şu anki İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, eski İl Başkanı Ali Özcan, Prof. Dr. Semih Eryıldız yarışacak. Kongrede CHP milletvekillerinden Süleyman Çelebi, Kamer Genç ve Ferhan Şimşek’in yerlerini aldığı görülürken, kongreye saat 12.30’da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

Öte yandan, şu sıralar Yeni Türkü kongrede konser verirken, kongrenin Anneler Günü’nde gerçekleştiriliyor olması nedeniyle de özel düzenlemeler yapıldı. Annelerin de kongreye katılmasını sağlamak amacıyla çocuklar için oyun parkı ve “oyun ablaları” hizmet veriyorç

Kongre boyunca lösemi hastalarına uygun kemik iliği bulunabilmesi için salon dışında kan bağışı kampanyası sürdürülecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kongesi’nde protesto gerginliği yaşandı. Kongrenin yapıldığı spor salonu önünde eylem yaparak mevcut yönetimi eleştiren bir grup CHP’li tepkilere neden oldu.

CHP KONGRESİ’NDE PROTESTO GERGİNLİĞİ

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın, 34. Olağan Kongresi öncesi Abdi İpekçi Spor Salonu önünde gerginlik yaşandı. CHP Ümraniye İlçe Teşkilatı üyesi olduğunu söyleyen bir grup, arabalarının üzerine yapıştırdıkları mevcut yönetimi eleştiren yazılarla eylem yaptı. Ağızlarını bantlayan eylemciler, partiye gerçekten gönül vermiş kişilerin dışladığını belirterek mevcut yönetimi eleştirdi.

Kongreye gelen CHP’liler de eylemcilere tepki gösterdi. Eylemcilerin birileri tarafından görevlendirilmiş oludunu öne süren CHP’liler, “Sizin kimin adamısınız. CHP’li olsanız burada bu eylemi yapmazsınız. Kalkın gidin buradan” diyerek isyan etti. Gruplar arasında yaşanan gerginlik sözlü tartışmadan kavgaya dönüşmeden engellendi. Eylemlerini sonlandıran Ümraniyeli CHP’liler kongrenin yapıldığı salonun önünde ayrıldı.

GÜRSEL TEKİN, KONGRE SALONUNA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gürsel Tekin, “CHP İstanbul 34. Olağan Kongresi”ne giriş yaptı. Tekin, basın mensuplarının “Oy kullanacak mısınız?” sorusuna, “Adaylarımızı görelim sonra karar vereceğim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, 34. Olağan İl Kongresi’ni bugün Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştiriyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gürsel Tekin “CHP İstanbul 34. Olağan Kongresi”ne katılırken, kongreye ilerleyen dakikalarda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. Kongrede basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekin, Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşması sonucunda yaşanan olaylarla ilgili olarak, “Gerçekten o manzaralar çok şık değildi. Türk futboluna yakışan bir manzara değildi. Bugün burada demokrasi kazanacak” dedi.

Bu sırada bir basın mensubunun “Oy kullanacak mısınız?” sorusuna Tekin, “Adaylarımızı görelim ondan sonra karar vereceğim” şeklinde yanıtladı.