Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Cilvegözü’nde 29 Kasım'da ele geçirilen silah ve mermilere ilişkin, ''Bu unsurların herhangi bir aracın içinde, bir şahsa ait olduğu belli olacak şekilde bir yakalama yok. Ara bölgede terk edilmiş vaziyette yakalanmış'' dedi.

Yazıcı, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Cilvegözü'nde 29 Kasım'da Türkiye gümrük kapısı ile Suriye gümrük kapısı arasındaki bölgede boş alanda terk edilmiş vaziyette 1 adet Bixi, 106 adet Bixi mermisi, 133 adet Kaleşnikof mermisi ve buna benzer unsurların, gümrük muhafaza, kaçakçılık, istihbarat elemanlarınca ele geçirildiğini hatırlattı.

Bunların, taşınması ve bulundurulmasının suç teşkil eden unsurlar olması dolayısıyla yetkili savcılığa teslim edildiğini belirten Yazıcı, soruşturmayı savcılığın yürüttüğünü bildirdi.

Yazıcı, şunları söyledi:

''Bu unsurların herhangi bir aracın içinde, bir şahsa ait olduğu belli olacak şekilde bir yakalama yok. Ara bölgede terk edilmiş vaziyette yakalanmış. Mümkündür ki, ara bölgede eşya taşınırken, giriş ya da çıkış yaparken yakalanacağı korkusuyla da bırakılmış olabilir. Tahkikatı savcılık yürütüyor. Kişi yakalanması veya bu unsurların içerisinde yer aldığı bir araç vesaire durumu söz konusu değil.''