Adana'da, 30 yıl önce berdel evliliği yapan İmam Kaçkan, yıllar sonra aşık olduğu 15 yaşındaki kız uğruna tarlasını satarak onu da ikinci eş olarak aldı. İki eşinden toplam 14 çocuğu olan Kaçkan, çocuklarının hepsinin ismini sayamadı. Daha iyi bir yaşam ümidiyle Adana'ya gelen 17 nüfuslu Kaçkan ailesi derme çatma bir çadırda hayata tutunmaya çalışıyor.


52 yaşındaki İmam Kaçkan, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden daha iyi bir yaşam için Adana'ya geldiğini söyledi. Kaçkan, Adana'da 5 yıldır 3 metrekare çadırda 17 kişi yaşamak zorunda kaldıklarını belirterek, "1982 yılında ailem tarafından ablam Hatun, ilk eşim Halime'nin babasına berdel olarak verildi. Halime ile olan evliliğimden 11 tane çocuğum oldu" dedi.

Kaçkan, 15 yıl önce köylerinde Fatma Dokay isimli bir genç kıza aşık olduğunu ve tarlasını satıp düğün masrafı yaparak genç kızla evlendiğini ifade ederek, "Sevdiğim için ikinci kez evlendim. İlk eşime resmi nikahım olduğu için ikincisine dini nikah yaptırdım. Benden 20 yaş küçük ama onu çok seviyorum. İki eşim var ancak aralarında hiç anlaşmazlık çıkmıyor. Ben ikisini de seviyorum" diye konuştu.

Tarlayı sattıktan sonra geçim sıkıntısı çektiklerini ve kendisinin hasta olduğu için Adana'ya geldiklerine dikkat çeken Kaçkan, "Çocuklarım burada okula gidiyor. Ancak biz 5 yıldır çadırda yaşıyoruz. Çocuklarımın hiçbirinin işi yok hepsi tarlada çalışıyor. Bunlardan bir kaçı memur olsa ya da en azından asgari ücretle çalışsa iyi olur.Hayatımızı biraz düzelir ama olmuyor. Maddi anlamda çok kötü durumdayız" dedi.

3 metrekare çadırda 17 kişi yaşayan Kaçkan ailesinin reisi İmam Kaçkan, 3 çocuğun ismini hatırlayamadı.