Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler Kentsel Dönüşüm projesinin açılış töreninde başlatılmasında ve yürütülmesinde büyük etmekleri olan Eski Trabzon Milletvekili ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a teşekkür ederek " burada emeği geçen bakanlarımızdan Allah razı olsun kendilerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

 İhalesi ve tüm inşaat süreci emlak konut GYO tarafından hayata geçirilen esenler Emlak Konutları Projesi’nin anahtar teslim töreni gerçekleşti. 2 bin 373 konut ve 55 ticari üniteden oluşan Esenler Emlak Konutları’nda bin 403 adet konut ve 32 adet işyeri sahiplerine teslim edildi.

Emlak Konut GYO, ihalesi ve tüm inşaat sürecini bizzat yürüttüğü, Esenler’in çehresini değiştirecek projeyi hayata geçirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut GYO ve Esenler Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen ’İstanbul İli Esenler İlçesi Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanındaki ’Esenler Emlak Konutları’nın 1. etap anahtar teslim töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla gerçekleştirildi. Esenler Havaalanı Mahallesi bin 95 Ada, 16 parselde yapımı süren 2 bin 373 konut ve 55 ticari üniteden oluşan ’Esenler Emlak Konutları Projesi’nde bin 403 adet konut ve 32 adet işyerinin hak sahibine anahtarları teslim edildi.

Emlak Konutları Projesi Teslim töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzonlu Eski Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a projenin başlaması ve yürütmesindeki etkin rolünden dolayı teşekkür etti.