Tören öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak kullanılan tarihi binanın günümüze kadar olan sürecini anlatan "Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin Kuruluşu" sergisini gezdi. Prof. Dr. Erdöl, Erdoğan'a, sergi hakkında bilgi verdi.

Fahri Doktora Tevdi Töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Erdöl ’ün açılış konuşmasıyla devam etti.

İLK TEPKİ GÖSTEREN ÜNİVERSİTE OLDUK

Sözlerine 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anarak başlayan Rektör Erdöl ,15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine değinerek, “Paralel ihanet çetesinin kalkıştığı malum darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesinde hainlere tepki veren ilk üniversite olduk. Tıpkı 14 Mart 1919'da işgalcilere tepki olarak bu binanın iki saat kulesi arasına büyük bir Türk Bayrağı asarak protesto eylemi yapan öncü meslektaşlarımız gibi 15 Temmuz darbe girişimini aynı kuleler arasına büyük bir Türk Bayrağı asıp protesto ederek, tarihsel bir tavır sergiledik.

Bu tören vesilesi ile 15 Temmuz şehidimiz akademisyen meslektaşımız Prof. Dr. İlhan Varank ve 246 şehidimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Onlar canlarını vererek çocuklarını yetim, eşlerini yalnız bıraktılar ama bizlere özgür bir ülke hediye ettiler. Şehitlerimiz ve Gazilerimiz ile ne kadar gurur duysak azdır, onları unutmayacağımız unutturmayacağız. “şeklinde konuştu.



Sultan Abdülhamit Han tarafından inşa ettirilen ve 1903’te onun tarafından hizmete açılan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’ye ait binanın, geçen yıl kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne tahsis edilmesiyle amacına uygun bir misyona yeniden kavuştuğuna işarete den Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine bugün Somali’de açılışı yapılan ve adının verildiği Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun da hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

Somali’deki sağlık meslek yüksekokuluna kabul edilen Somalili öğrencilerin, Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilecek Türkçe hazırlık eğitiminden sonra sağlık alanında eğitim alacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin hem Somali’de büyük ihtiyacı karşılayıp hem de iki ülke arasında sağlık alanında uzun yıllar sürecek iş birliğinin beşeri kaynaklarını oluşturacaklarını ifade etti



REKTÖR CEVDET ERDÖL’E BÜYÜK ÖVGÜ
Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl'ün, uzun yıllar süren siyasette beraberliğin yanında, sağlık ekibinin yöneticisi olarak yakın çalışma arkadaşlığını yaptığını aktaran Erdoğan, "Üniversitemiz akademi ve siyaset gibi iki önemli alanda çok ciddi birikimi bulunan Cevdet hocamızın liderliğinde, kendi alanında kısa sürede ülkemizin en prestijli eğitim kurumu haline dönüşecektir. Çünkü Cevdet hocamızın bir özelliği var, sabah 9, akşam 5 gibi çalışmaz, mesai sınırsızdır. Benimle beraber öyleydi, ondan sonra da bir değişiklik olmamıştır, inşallah öyle de devam edecektir. Cumhurbaşkanı olarak desteğim, tüm eğitim öğretim kurumlarımıza olduğu gibi Sağlık Bilimleri Üniversitemizin de daima yanında olacaktır." diye konuştu.



Törendeki konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tevdi edilen fahri doktora unvanı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl tarafından takdim edildi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesine fahri doktora unvanı için teşekkür eden Erdoğan, çalışmalarında ve yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diledi.

Erdoğan, daha sonra Sağlık Bilimleri Üniversitesi Somali Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ile yapılan canlı bağlantıda, okul hakkında bilgi aldı.