Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesapları üzerinden, İzlanda’yı 1-0 yenerek Fransa’da yapılacak EURO 2016’ya doğrudan katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımı’nı kutladı.

Türkiye, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’ni en iyi 3. olarak tamamlayarak Fransa’ya direkt olarak gitme hakkı elde etti. Karşılaşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi Twitter hesabından; "Bu hüzünlü günlerimizde bizleri milletçe aynı mutlulukta birleştiren Milli Takımımıza ve Fatih Terim’e gönülden tebrikler, teşekkürler!" derken, Başbakan Davutoğlu, "Tebrikler Milli Takım. Yaşattığınız gurur ve milletçe beraberliğimizi perçinlediğiniz için, tebrikler" ifadelerine yer verdi.

DAVUTOĞLU, DEMİRÖREN, TERİM VE ARDA TURAN’I ARADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu da , A Milli Takım’ın İzlanda’yı 1-0 yenip, en iyi üçüncü olarak EURO 2016’ya direkt katılma hakkını elde etmesi dolayısıyla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve A Milli Takım’ın kaptanı Arda Turan’ı telefon ile arayarak tebrik etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, maçın ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Takım Kaptanı Selçuk İnan’ı telefonla arayarak tebrik etti. Elde edilen başarıda emeği geçen herkese teşekkür eden Bakan Kılıç, A Milli Futbol Takımı’na Fransa’da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarılar diledi.

Bakan Kılıç ayrıca, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nu İzlanda’yı 1-0 yenerek en iyi üçüncü kontenjanından Fransa’daki Şampiyonaya direkt katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımı için tebrik mesajı da yayımladı.

Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi: "2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki son maçında İzlanda’yı son dakikalarda gelen golle 1-0 yenerek grubu 3. sırada bitiren "en iyi üçüncü" kontenjanından Avrupa Futbol Şampiyonası’na doğrudan katılmayı başaran A Milli Futbol Takımımızı kutluyorum.Başarıda emeği geçen Futbol Federasyonu Yönetimi, teknik heyet ve futbolcuları tebrik ediyorum. Fransa’da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na mücadele edecek olan ay-yıldızlı ekibimize yürekten başarılar diliyorum."

(İHA)