Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı firari Adil Öksüz’ün kaçmasını sağladığı gerekçesiyle jandarma, polis ve Başbakanlık Başmüşaviri Ali İhsan Sarıkoca’nın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor.

97. SIRAYA YAZILDI

FETÖ imamı olduğu bilinmesine rağmen göz göre göre serbest kaldığı açığa çıkan Öksüz’ün, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmasının ardından adliyeden ayrılışı iddianamede detaylı olarak anlatıldı. Akıncı’da yakalanan diğer sivil imamların aksine Akıncı Kışlası Karakolu’nda bırakılan Öksüz, Sincan Cezaevi Kampüs Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından 17 Temmuz sabaha karşı saat 05.00 sıralarında Ankara Batı Adliyesi’ne getirildi. Asker olarak gösterildiği 98 kişilik gözaltı listesinde 97. sırada yer alan Öksüz’ün kışla karakolunun tuvaletine sakladığı GPS cihazı, üzerinde bulunan çift telefon ile diğer eşyalara ilişkin tutulan tutanak savcılıktan gizlendi.

SAVCININ TALİMATI OLMADAN EŞYALARI TESLİM EDİLDİ

Sorguda sivil olduğu anlaşılan Öksüz, tutuklanması talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakıldı. Darbe girişiminin ardından Ankara Batı Adliyesi’ne sevk edilen 100 şüpheliden 99’u tutuklanırken, sadece Öksüz serbest bırakıldı.

Adli kontrol şartı getirilmesine rağmen savcılığın hiçbir talimatı olmadan Öksüz’e eşyalarının da teslim edildiği anlaşıldı. İddianamede, eşyaları teslim eden şüphelinin ise Kazan İlçesi İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Kıdemli Başçavuş Zeki Çıngır olduğu belirtildi. Çıngır, yüksekliği 50-60 santimetre civarında olan valiz ve içindeki eşyalar ile 2 telefon ve GPS cihazını, “Bütün malzemelerimi eksiksiz teslim aldım” şeklindeki tutanak karşılığında Öksüz’e teslim etti. Öksüz, avukatıyla birlikte 18 Temmuz sabah saatlerinde adliyeden ayrıldı.