Başbakan Davutoğlu Rusya'ya ait uçağın düşürülmesi ve Tahir Elçi'nin ölümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Tahir Elçi'nin ölümünden sonra terör örgütünün yanında bulunanlara ve Meclis'te yaşananlara tepki gösteren Davutoğlu "Her olayda katil devlet diye bağırıp terör örgütünün sözcülüğüne soyunanlar iki polisimizin şehadetine sessiz" diye konuştu.

HER OLAYDA KATİL DEVLET DİYE BAĞIRANLAR..
"Şu anda cenaze töreni düzenlenen Sayın Tahir Elçi ve şehit düşen iki polis için Allah'tan rahmet diliyorum, ailelere başsağlığı mesajlarımı iletiyorum. Tahir Elçi'nin ve polisimizin şehit olması hepimizi derinden üzmüştür. Bu olay mutlak surette aydınlatılacaktır. Her olayı istismar ederek terör örgütünün yanında bulunanlar özellikle Meclis'te yaşananlar için tesüf ediyorum. Her olayda katil devlet diye bağırıp terör örgütünün sözcülüğüne soyunanlar iki polisimizin şehadetine sessiz."

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

CENAZE RUSYA'YA TESLİM EDİLECEK
"Ölen Rus uçağının pilotu bize verildi. Kendi dini geleneği içerisinde cenaze törenleri yapıldı. Rusya'ya teslim edeceğiz. Biraz sonra TSK'dan bir heyet ve Rus ateşe Hayat'a intikal edecek. Ve cenaze Rusya'ya teslim edilecek.

AVRUPA ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Hükümetimizin yaptığı ilk iş Avrupa zirvesini gerçekleştirmektir. Bunun hazırlıkları uzun zamandır sürüyordu. Bu görüşme, ilişkilere ivme kazandıracaktır. 11 yıl sonra Türkiye-Avrupa zirvesinin gerçekleşiyor olması birçok alanda önem taşıyor. Yeni hükümetle yeni dönem açılıyor. Suriye krizi sonrası yaşanan mülteci krizi için görüşmeler yapılacak. Bugün NATO Genel Sekreteri ile bir toplantı gerçekleştireceğiz

TAHİR ELÇİ'NİN ÖLÜMÜNÜ İSTİSMAR EDENLER
Şu anda cenaze töreni düzenlenen Sayın Tahir Elçi ve şehit düşen iki polis için Allah'tan rahmet diliyorum, ailelere başsağlığı mesajlarımı iletiyorum. Tahir Elçi'nin ve polisimizin şehit olması hepimizi derinden üzmüştür. Bu olay mutlak surette aydınlatılacaktır. Her olayı istismar ederek terör örgütünün yanında bulunanlar özellikle Meclis'te yaşananlar için tesüf ediyorum. Her olayda katil devlet diye bağırıp terör örgütünün sözcülüğüne soyunanlar iki polisimizin şehadetine sessiz.

İKİ POLİSİMİZİN ŞEHADETİYLE İLGİLİ BİR ŞEY DUYDUNUZ MU?
HDP'den İki polismizi şehadetiyle ilgili bir şey duydunuz mu? Elçi ailesi, Elçi'nin eşi de teşekkür ediyorum sağduyulu bir tavır takındılar. Üstünün örtülmesi mümkün değil zaten görüntüler ortada. İlk saldırı, Tahir Elçi açıklama yaparken ondan bağımsız olarak ilk saldırı iki polisimizi şehit eden teröristler tarafından yapıldı. teröristler polisimiz şehit olduktan sonra, elleirmi kollarını sallayarak gitmesine kimse izin vermez. Tahir elçi de açıklama sırasında bunuluyor.

Poisimize saldırı olmasaydı bunlar olmayacaktı. Hendekler kazılmamış, saldırılar yapılmamış olsaydı, kimsenin canına bir şey olmayacaktı. Bu olayın sorumlusu terörü tekrar başlatan PKK'dir."