Ermenek'teki maden ocağında giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, mahsur kalan işçilerin aileleri ile görüştü. Facianın yaşandığı maden ocağıyla ilgili incelemeler yaptı ve AFAD yetkililerinden bilgi aldı.

MADENE BİRİKEN SU ÇAMURLAŞTI
Burada açıklamalarda bulunan Davutoğlu, madene biriken suyun çamurlaştığını ve balçıklaştığını söyledi. Bu yüzden çalışmaların aksadığını anlatan Başbakan, "Su seviyesi 12 metreye kadar çıkmıştı ancak 10 metreye kadar indirildi. İşçi yakınlarının hüznünü paylaşıyorum. Bir an önce bu kardeşlerimize ulaşılması için her şey yapılıyor. Bu olaydan etkilenen kardeşlerimize bir an önce ulaşmak en temel hedefimiz" dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Bütün birimlerin seferber edildiğini açıklayan Davutoğlu, aileler metanet dileğini söyleyerek durumun zorluğuna rağmen en kısa sürede 18 işçiye ulaşmak istediklerini belirtti.

KAZANIN SEBEBİ ARAŞTIRILACAK
Davutoğlu devamında şunları söyledi;

"Kazanın oluş sebebi bütün detaylarıyla incelenecek. Asansör kazasından sonra iş kazalarıyla ilgili çalışmalara hız vermiş ve sonuna gelmiştik.

"BİZZAT BEN TAKİP EDECEĞİM"
Adli soruşturma başlatıldı su boşaltıldığı zaman herhangi bir ihmal varsa kesinlikle bunun hesabı sorulacaktır. Şu anki hedefimiz kardeşlerimize ulaşmak. Onlara ulaştığımızda her türlü detaylar incelenecek, bizzat ben takip edeceğim. Adli soruşturmanın bizzat takipçisi olacağım.

"HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINACAK"
Herhangi bir ihmal yoksa alınması gereken tedbirler tesbit edilecek ve her türlü önlem alınacak. Madenlerimizin süratle kontrolden geçmesi lazım. Hiç bir şekilde hiç bir imtiyaz yada ayrımcılık olmaksızın sonuçlar ortaya çıkarılacak ve herhangi bir cezai durum ya da hukuk çerçevesinde yapılacaklar ortaya koyulacak. Allah bir daha böyle acı yaşatmasın. Gerekli her türlü çalışma yapılacaktır.''

KILIÇDAROĞLU: "ÖLDÜKTEN SONRA ÖNLEM ALINMAZ"
Davutoğlu'nun açıklamalarından hemen sonra konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, meydana gelen maden faciasıyla ilgili olarak hükümete yüklendi ve şu açıklamalarda bulundu;

''Vicdanım sızlıyor, üzülüyorum. Kime dert yanacağız bu ülke böyle yönetilemez öldükten sonra önlem alıyorlar. Öldükten sonra önlem alınmaz. İnsanlar öldükten sonra koşa koşa gidiyorlar. Türkiye akılla yönetilmiyor. Bugün Cumhuriyet bayramı, coşkuyla kutlamak istiyoruz ama geldiğimiz noktaya bakın hükümet insanlar ölüyor önlem alacakmış. Ne diyeyim...''