Hrant Dink'in cinayetinin azmettiricisi olarak tutuklanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen Yasin Hayal, geçtiğimiz günlerde Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde gardiyanlar tarafından üzerinde sadece iç çamaşırları kalacak şekilde soyularak hücreye atıldığı iddiası ile savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Bu iddialarla ilgili olarak Yasin Hayal bugün öğle saatlerinde geniş güvenlik önlemi altında tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden Tekirdağ Adliyesi'ne getirildi.

HAYAL: "GARDİYANLAR BANA İŞKENCE YAPTI"

Hayal, tutuklu ve mahkûmların cezaevlerine karşı şikâyet başvurularını değerlendiren infaz hakimliğinde yaklaşık bir saat ifade verdi. Yasin Hayal, ifadesinde tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde gardiyanlar tarafından üzerinde sadece iç çamaşırları kalacak şekilde soyularak hücreye atıldığını ve gardiyanların kendisine hakaret ve küfür ettiğini iddia etti.


HAYAL: "DERİN DEVLET BENİ ORTADAN KALDIRACAK"
İfadesinde derin devletin kendisini infaz edeceğini iddia eden Hayal, "Derin devlet beni ortadan kaldıracak. Gardiyanlar bana işkence yapıyor. Derin devletin adamı gardiyanlar beni öldürmek istiyor. Hayatımdan endişe ediyorum. Başıma bir şey gelirse sorumlusu devlettir" dedi. Hayal ifadesinin ardından ring aracına bindirilerek tekrar tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.