Tarih ve coğrafya gibi sözel derslerinden sıkılan öğrenciler evlerinde etkileşimli bir şekilde derslerine çalışabiliyorlar. Bilhassa sosyal bilgiler dersi alanında faaliyet gösteren onlarca site var. Bu sitelerden öğrenciler etkileşimli sunumlar, videolar, ders notları, online testler ve görsellerden yararlanarak derslerine hazırlıklı gidiyorlar. http://www.sosyalbilgiler.gen.tr/ sosyal bilgiler dersinde yıllarca kendini yenileyerek hizmet veren bir site. Öğretmen ve öğrencilere yönelik içerik geliştirmeye devam etmektedir. Site  sosyal bilgiler dersi etkinlikleri, sosyal bilgiler konu sunumları, sosyal bilgiler dersi ders notları, sosyal bilgiler testler, haritalar, yazılı soruları ve cevapları, eğitim programları, idareciler için evraklar ve eğitim evrakları gibi bir çok farklı içeriklere sahipler.

Bunun yanında sitenin daha eski mazisine sahip olan http://www.sosyalbilgiler.gen.tr/forum/ sitesine sahip forum sitesinde eğitim konusunda görüş alışverişi ve sosyal bilgiler içerikleri paylaşımları buradan yapılmaktadır. Öğretmen ve öğrenciler forum sitesinin ilgili kategorilerinde evrak paylaşımı, bilgi paylaşımı ve akıllara takılan soruların cevaplarını bulabiliyorlar. Sosyal bilgiler öğretmenleri için formunun yeri bir başkadır.Çünkü sosyal bilgiler öğretmenleri yapıları gereği konuşkan ve sorunlarını paylaşmayı sevmektedir.Bu yüzden forum  bölümüne ayrı bir önem verilmiştir.

Sosyal bilgiler sitesinin belki de en güzel yönü de hızlı evrak indirme bölümünün olması. http://www.sosyalbilgiler.gen.tr/forum/downloads/ burada alt kategoriler şeklinde evraklar ve sosyal bilgiler alanındaki çalışmalar, ders notları, yazılı soruları, etkinlikler, toplantı tutanakları, veli toplantıları, zümre toplantıları gibi bir çok formalara buradan üye olmadan beklemeden kırk link olmadan indirebiliyorsunuz. Forum sitesinin yanında harita ve tarihi fotoğrafların bulunduğu galeri bölümündende yararlanılmaktadır. Web site portal ve forumdan bölümünden oluşmaktadır. Site mobil uyumludur ve uygulaması da mevcuttur. Siz değerli kullanıcıların hizmetinden 9 yılını doldurmaktadır.

Kısa sosyal bilgiler dersini anlatacak olursak. Sosyal bilgiler dersi tarih coğrafya ve vatandaşlık derslerinin birleşmiş halidir diyebiliriz. Sosyal bilgiler ilk ABD de görülmekte olup vatadaşlık bilinci oluşturmak amacıyla müfredatta yerini almıştır. Türkiye de ise 1960 lı yıllrda eğitim sisteminide kendini gösterir. 2006 yılında ise günümüzdeki sosyal bilgiler dersi müfredatının son şekli verilir.